12 Hours of Spa: KS Motorsport slaat hard toe in wedstrijdslot!

KS Motorsport - BMW M3 SilhouetteDe race is pas gereden als de zwart-wit geblokte vlag valt, dat heeft Delahaye Racing Team vannacht ondervonden. Na vrijwel driekwart van de race aan de leiding gereden te hebben sloeg het noodlot iets over middernacht toe, De Mégane verloor een tiental ronden in de pits nadat, door een aanrijding met een tragere deelnemer, een wiel op de Silhouette blokkeerde. Zo werd de Franse bolide terug geslagen naar een vierde plaats. De Volvo S60 van Radermecker/Van de Poele/Huff die al enkele keren van de eerste plaats had geproefd, kwam zo alleen aan de leiding.

Maar ook KS Motorsport had de troeven nog niet uitgespeeld, met nog vijftien minuten op de wedstrijdklok, slonk de voorsprong van de Volvo zienderogen. Vanbellingen/Stoeltie/Maes reden het laatste halfuur de beste rondetijden en konden zo meer dan twee seconden per ronde goedmaken. De afgelopen uren hebben ze met regelmaat op een derde plaats gelegen om op het einde hard toe te slaan. Aan de streep houden ze nog een handvol seconden over op de Volvo van het Green Speed Racing Team. KS Motorsport doet dus waar men voor aanvang van de wedstrijd op aanstuurde; winnen! De nagelnieuwe Volvo S60 eindigt op een verdienstelijke tweede plaats, maar verspeelde achteraf gezien een overwinning vanwege een drive-through penalty tijdens een safety car procedure... Een mooie derde plaats is weggelegd voor de Italiaanse "gastrijders" van Düller Motorsport in de BMW M3 E92.

In T3 gingen Nico Verdonck en Dick Freebird met de overwinning lopen, zelfs nadat hun bolide heel wat tijd in de pits verloor. De tweede plaats in T3 ging naar de zusterwagen van DB Motorsport, voor de eerste WRT Scirocco #53.

Pollys Racing - Renault ClioStefan Polderman en Jaap van Lagen verpletterden in hun Renault Clio de concurrentie in T2 door met maar liefst 3 ronden voorsprong de zwart-wit geblokte vlag te nemen. Grouwels/Grouwels/Dubois en landgenoten Brugmans/Albert/Lamy maakten het Clio-feest compleet.

In het kampioenschap blijft de Renault Mégane Silhouette van Delahaye aan de leiding. Rendez-vous op 9, 10 en 11 juli, opnieuw te Spa-Francorchamps, voor de volgende meeting in het kader van de 25 Heures VW Fun Cup!

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 06 juni 2010 om 11:23


Andere publicaties op Racingworld.be...