Twee Belgische teams en zes Belgische rijders aan de start aan de Sarthe

Na de Grote Prijs van Monaco en de Indy 500 is het over drie dagen tijd voor die andere race die behoort tot het trio van tot de verbeelding sprekende autoraces: Les 24 Heures du Mans! Een indrukwekkend veld van 56 wagens en 168 piloten dat zaterdagnamiddag van start gaat voor de 78 editie van de etmaalrace aan de Sarthe. Ook dit jaar verwachten we een tweestrijd tussen Peugeot en Audi.

De winning streak van het merk met de vijf ringen werd vorig jaar beëindigd door de 908 HDI FAP. Nu is het afwachten of ze bij Peugeot de prestaties van vorig jaar kunnen bevestigen. Tijdens de generale repetitie in Francorchamps verliep alles nog gesmeerd, maar het is zo goed als zeker dat het team uit Ingolstadt een antwoord klaar heeft.

Nadat Anthony Kumpen en Mike Hezemans forfait moesten geven met de Corvette, zijn er nog altijd twee Belgische teams en 6 landgenoten die aan de start zullen verschijnen. De race kan integraal gevolgd worden op Eurosport en uiteraard kan u hier de vorderingen van de Belgen volgen alsook uitgebreide updates tijdens de race.

Vooral in het GT-veld zullen wij onze landgenoten zien strijden voor podiumplaatsen. Bij het Marc VDS Racing Team zijn de verwachtingen alvast hoog gespannen, nadat het in de 1000 km van Spa nog aan de haal ging met de overwinning. De Belgische Ford GT, die in de categorie LMGT1, uitkomt zal bestuurd worden door Bas Leinders, Eric De Doncker en de Fin Markus Palttala. De concurrentie in LMGT1 is echter niet van de poes, met ondermeer de aanwezigheid van Aston Martin en een meute sterke Corvette.

In LMGT2 vinden we ProSpeed Competition met de Porsche 997 GT3 RSR waar Paul van Splunteren, Niek Hommerson en onze landgenoot Louis Machiels het stuur delen. Ook in die klasse gaat Marc Goossens het gevecht aan met de gloednieuwe Jaguar XKRS. Eric Van De Poele zal op zijn beurt de Ferrari F430GT van Rizzi Competition de sporen geven. Voor Goossens wordt het geen gemakkelijk weekend, aangezien de Jaguar nog in volle ontwikkeling is.

In de hoogste klasse, LMP1, is al onze hoop gevestigd op Vanina Ickx bij Signature Plus. De dochter van de man die deze race zes keer op zijn naam schreef, gaat aan de slag in de Lola Aston Martin samen met Pierre Ragues en Franck Mailleux.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op woensdag 09 juni 2010 om 23:27


Andere publicaties op Racingworld.be...