Race 2: SEAT kent een dramatische start - Andy Priaulx zegeviert

Andy Priaulx - BMW Team RBMDe auto's lijnen zich op voor de tweede race. De winnaar van race 1, Jordi Gené, heeft duidelijk problemen bij de opwarmronde. Hij moet dan ook de pits binnenkomen in plaats van zijn plaats op de grid in te nemen. En er hangt nog meer pech in de lucht voor de SEAT's; wanneer de starter het licht op groen zet lijkt het alsof alle SEAT's blijven staan. Michelisz raakt erg moeilijk weg vanop de eerste startrij en verliest onmiddellijk enkele plaatsen maar ook verder in het veld hebben SEAT's problemen om de race aan te vatten; Pierre-Yves Corthals incluis, die als voorlaatste wegkomt. Andy Priaulx heeft met de BMW een vlekkeloze start genomen en gaat aan de leiding voor voor de Chevrolet van Robert Huff.

Na goed vier ronden is er even opschudding als de Chinees Darryl O'Young er hard afgaat aan de Rea. Een losgekomen linkervoorwiel zorgt ervoor dat de Lacetti van Bamboo-engineering onzacht in aanraking komt met de bandenmuur. De posities blijven gehandhaafd; enkel Tarquini weet in de kanaalbocht Augusto Farfus nog een plaats afhandig te maken. De SEAT Leon TDI van de Italiaan haalt op het rechte stuk, zoals de meeste van zijn concurenten, een topsnelheid van 200 km. Andy Priaulx behoudt de leiding en boekt zijn derde overwinning, wat hem ongetwijfeld zal plezieren na de tegenval vorige week in Le Mans.

Vincent Radermecker - Chevrolet CruzeOndanks de talrijk opgekomen supporters (23 000), mocht het niet zijn; Pierre-Yves Corthals kon na zijn mislukte start toch nog terugkomen tot een mooie 15e plaats, Vincent Radermecker deed het in de Chevy al een stuk beter dan race 1 en eindigt veertiende.

Uitslag Race 2
1. Andy Priaulx (BMW)
2. Robert Huff (Chevrolet Cruze)
3. Monteiro (SEAT Leon TDI)
4. ALain Menu (Chevrolet Cruze)
5. Yvan Muller (Chevrolet Cruze)

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 20 juni 2010 om 16:21


Andere publicaties op Racingworld.be...