Hiromu Naruse komt om bij crash nabij de Nürburgring

Toyota heeft vandaag het trieste nieuws uitgebracht dat Hiromu Naruse gisteren om het leven is gekomen bij een frontale botsing nabij de Nürburgring. De 67-jarige Japanner was jarenlang de belangrijkste testpiloot bij Toyota en spendeerde tijdens zijn leven vele uren op en rond de Nordschleife; iets wat ook door andere constructeurs als Ferrari werd gerespecteerd en hem de bijnaam "Nur meister" (de enige echte kampioen) opleverde. Ook gisteren was Narusa aan het werk voor Toyota, wanneer hij een nieuwe Lexus LFA aan een test onderwierp; het zou de allerlaatste sessie worden voor de ongelukkige Japanner.

Naruse vervoegde de Toyota rangen in 1963 binnen de Motorsport divisie als testpiloot van de Toyota 7 en de 2000GT. De Japanner was betrokken bij vrijwel elke sportwagen die Toyota ooit op de markt bracht. In 1970 verhuisde hij naar Europa toen hij in Zwitserland meehielp om de Motorsport afdeling van Toyota uit te bouwen. Hij was een van de eerste Japanners die deelnam aan races in Europa, waaronder manches op de Nürburgring en Spa-Francorchamps. Ook recent was hij aanwezig op de 24 uren van de Nürburgring, waar hij met zijn ruime ervaring het Gazoo Lexus team hielp.

De redactie wenst haar medeleven te betuigen aan de vrienden en familie van Naruse en zijn, tevens overleden, passagier en hoopt daarnaast op een spoedig herstel voor de inzittenden van het tweede voertuig dat betrokken was bij de crash.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op donderdag 24 juni 2010 om 20:37


Andere publicaties op Racingworld.be...