24 Hours of Spa: Marc VDS bevestigt deelname

Minder een dag nadat het Marc VDS Racing Team aankondigde om het FIA GT3-programma van de Ford Mustang te bevriezen, kondigt het team nu aan dat het zal deelnemen aan de 24 uur van Spa en wel met een GT3. Eric De Doncker zal één bolide delen met Renaud Kuppens en Markus Palttala, terwijl Bas Leinders en Maxime Martin een team zullen vormen met Marc Duez. Een van beide wagens zal ook deelnemen aan de officiële testdag komende woensdag op het Ardeense circuit.

"Martin Bartek, onze partner en tevens de constructeur van ons twee Ford GT in het FIA GT1 WK, kwam ons opzoeken kort nadat we onze beslissing omtrent de mustang (nvdr. zie Marc VDS stopt met GT3-programma) bekend maakten", lacht Marc van der Straten. "He stelde ons twee Ford GT ter beschikking en de bolides zouden kortdaags in onze ateliers moeten aankomen."

Ook niets dan tevreden gezichten bij Eric De Doncker, "het ganse team was teleurgesteld gisteren, maar vandaag is de motivatie weer helemaal terug hoor. Dit was een zeer mooi gebaar van Martin Bartek en Marc van der Straten weet het te waarderen. Marc is opgelucht omdat hij nu zijn beloftes naar onze partners en fans, maar ook richting de RACB en organisatoren RACE kan waarmaken. Hij zal geen spijt krijgen van zijn keuze, maar eigenlijk wachten we nog steeds op onze comeback met de Mustang..."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zondag 04 juli 2010 om 09:13


Andere publicaties op Racingworld.be...