24 Hours of Spa: Nabeschouwing op de testdag

Afgelopen woensdag kon tijdens de testdag al even worden geproefd van het GT-festival dat van 28 juli tot 1 augustus geprogrammeerd staat op het circuit van Francorchamps. Op drie weken van de Total 24 Hours of Spa was het aperitief op het mooiste circuit ter wereld minstens drie sterren waard. Een overvloed aan zon, droombolides en enkele van de beste endurance-rijders van de planeet. Dat waren de ingrediënten voor het menu van de Test Day, op 7 juli op de Ardense omloop.

Niet minder dan 32 GT-bolides maakten van deze test op ware grootte gebruik om zich opnieuw vertrouwd te maken met het zeven kilometer lange omloop. "De omloop was beschikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 18u. De sessie werd maar gedurende 29 minuten onderbroken", liet de wedstrijdleiding ons weten. "Ja, er zijn enkele auto's in de grindbak beland, enkele gingen er zonder veel erg naast of hadden mechanische problemen, maar in het geheel genomen konden vele teams degelijk werk leveren in hun zoektocht naar de juiste afstellingen."

En dat bleek. Voor de gelegenheid waren ook heel wat GT1's, die tijdens het laatste weekend van juli hun manche van het FIA GT1 Wereldkampioenschap zullen afwerken, naar Francorchamps afgezakt. Van de zeven GT1's die aanwezig waren was de Nissan GT-R GT1 van Swiss Racing Team, gedeeld door Wendlinger-Moser, het meest ijverig, met 108 ronden achter hun naam. Het was de Corvette C6R GT1 van Hennerici-Fässler die met 2 :18.118 de snelste tijd neerzette.

De deelnemers aan de Total 24 Hours of Spa maakten van de acht uur lange testsessie gebruik om hun referentiepunten in een - meestal nieuwe - GT te vinden en beetje bij beetje hun afstellingen te verfijnen.

RACB press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 09 juli 2010 om 15:13


Andere publicaties op Racingworld.be...