24 Hours of Spa: BRS AMR met twee Aston Martin DBRS9

De Total 24 Hours of Spa is niet alleen het ontegensprekelijke orgelpunt van het Belgische circuitseizoen, maar wordt ook steeds meer de referentie als het gaat om internationale uithoudingsraces voor GT-wagens. Voor de editie 2010 zal de startgrid bestaan uit wagens uit de categorieën GT2, GT3, GT4 en Nationale GT, wat de strijd heel open zal maken en zo een... twintigtal teams uitzicht kan geven op de overwinning!

Het BRS Aston Martin Racing team, dat sinds het begin van het seizoen met een DBRS9 GT3 in de beroemde Gulf-kleuren actief in het Belcar Endurance Championship, zal net zoals vorig jaar ook aan de start verschijnen van de Ardense etmaalrace, niet met één, maar met twee Aston Martins uit de GT3-categorie. "Vorig jaar functioneerde onze DBRS9 perfect in het kader van de 24 Uur van Francorchamps", stelt Eddy Renard. "Zonder een schuiver was een podium en zelfs de zege in GT3 binnen bereik geweest. Meer hadden we niet nodig om ons aan te zetten het dit jaar opnieuw te proberen. In samenwerking met Aston Martin Racing en Barwell Motorsport zullen door BRS Aston Martin Racing twee DBRS9 worden ingezet. Het doel is duidelijk: schitteren in de categorie... maar ook algemeen."

De eerste van de twee Astons zal het exemplaar in de Gulf-kleuren zijn, een wagen die sinds het begin van het Belcar-seizoen nog niet te veel geluk had. "De GT3-versie van de Aston Martin wordt ontwikkeld sinds 2006, wat het concept ouder maakt dan dat van de bolides in de veelbesproken 2010-configuratie", vervolgt Eddy Renard. "Deze DBRS9 evolueerde uiteraard wel in de loop van de seizoenen, mede dankzij Prodrive, waardoor onze auto over alle specificaties voor 2010 beschikt. Als we de tijden sinds het begin van het Belcar-seizoen bekijken, en dan in het bijzonder de tweede tijd algemeen tijdens de kwalificaties in Francorchamps vorige week, dan mag je stellen dat het BRS Aston Martin Racing team het potentieel van de Britse bolide goed weet te benutten. Het klopt dat we in de races wat minder succes hebben, maar de snelheid is er duidelijk wel. Jeffrey Van Hooydonck, Koen Wauters en ikzelf zullen deze Aston Gulf delen, plus nog een vierde rijder die eerstdaags bekend wordt gemaakt..."

De tweede DBRS9 die bij de 24 Uur van Francorchamps door BRS Aston Martin Racing zal worden ingezet is eigendom van Luikenaar Pierre Grivegnée. Het is een voormalige wagen van het Hexis team uit 2008, een bolide die tijdens de Ardense etmaalrace zeker zal opvallen. "Samen met Marc Jortay, co-eigenaar van de wagen hebben we inderdaad besloten om net zoals BMW in de 24 Uur van Le Mans een Art Car in te zetten", stelt Pierre Grivegnée. "Dankzij onze partner SPECI (promotie van immobiliën) en AUPA (architectenbureau uit Verviers) konden we de decoratie van onze Aston Martin DBRS9 toevertrouwen aan de moderne kunstenaar Luis Salazar. Deze van Spaans-Baskische artiest, met residentie in België, wist zich sedert twintig jaar een nationale en internationale reputatie op te bouwen. Zijn werken zijn met opzet abstract. De artiest werkt met vormen met gescheurde randen en gebruikt een duidelijke en schitterende kleurenpalet. De 46-jarige Luis Salazar weet van zijn werk te leven en stelt zowel in België als buiten de landsgrenzen regelmatig zijn werken tentoon."

De rijders van deze Aston Martin Art Car by Salazar zijn Pierre Grivegnée, maar ook Christophe d'Ansembourg, een habitué uit de F1-historics, en de Fransman Jérôme Demay, die met een Ferrari GT3 Luxury Racing uitkomt in het Franse FFSA GT3-kampioenschap. Een vierde rijder wordt binnenkort bekend gemaakt, terwijl het langverwachte jurkje van de bolide zal worden onthuld tijdens een persconferentie op woensdag 27 juli.

De twee Aston Martin DBRS9 GT3 ingezet door BRS Aston Martin Racing worden van start tot finish van deze Total 24 Hours of Spa onder handen genomen door een team van specialisten terzake. "Nu we officieel erkend worden door Aston Martin Racing zullen er enkele ingenieurs van het merk aanwezig zijn", aldus een enthousiaste Eddy Renard. "Het geheel zal op uitstekende wijze worden gerund door Mark Lemmer, teammanager van Barwell Motorsport. Hij beschikt over een grote ervaring in uithoudingsraces, onder andere met een deelname aan de American Le Mans Series in 2008. Alle elementen zijn dus verenigd om de enige twee Aston Martin DBRS9 GT3 van het startveld de editie 2010 van de Ardense etmaalrace te laten kleuren. De het grote GT-festival van Francorchamps kan beginnen..."

BRS AMR Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 16 juli 2010 om 10:08


Andere publicaties op Racingworld.be...