GT1: Double Dutch Maassen-Menten snellen naar de pole!

Mad-Croc Racing - Corvette Z06Xavier Maassen verwoordde het gisteren bijzonder mooi: "Wij willen Nederlands Limburg op de wereldkaart zetten". Daar is hij samen met teamgenoot Jos Menten prachtig in geslaagd. In de eerste sessie domineerde Maassen met de Corvette C6.R. Pas op het laatste moment moest de Nederlander de duimen leggen voor een snellere Aston Martin. Ook in de tweede sessie zagen we eenzelfde beeld. De Mad Croc Corvette van DKR was constant voorin te vinden. Menten eindigde in zijn gedeelte uitstekend tweede.

Ondertussen waren al enkele belangijke namen weggevallen. Ondermeer de Maserati van FIA GT-kampioenen Bartels-Bertolini kwam niet door Q1. Ook het exemplaar van Heger-Muller, nochtans geen doetjes, strandde reeds vroeg. Verder zagen we ook Palttala wegvallen. De Ford GT was niet vooruit te branden. De beide Sumo Nissan kwamen ook niet door Q1 en ook de Lambo van Bouchut-Basseng kwam als enige vertegenwoordiger van de Murcialago niet door de eerste sessie. In Q2 dienden we afscheid te nemen van Kumpen-Piccini, onderweg in de Phoenix Corvette. De wagen lijkt al wat beter te draaien, maar of er straks werkelijk serieus gereden wordt, blijft zeer de vraag. Ramos kon in de Maserati van Vitaphone niet naar doorstoten naar Q3, net zoals de beide Ford van Matech. Kuismanen schoot opnieuw tekort en eindigde laatste in Q2.

In Q3 is het opnieuw de beurt aan Xavier Maassen om de Corvette de sporen te geven. Maassen perst een indrukwekkende 2:17" uit de wagen en wijst daarmee iedereen terug. Onmiddellijk wanneer de chrono op de schermen verschijnt, laten de concurrenten het tempo zakken om de pitlane op te zoeken. Voor het eerst dit seizoen zal de Mad Croc Corvette starten van op de pole - een resultaat waar Maassen zeker blij mee zal zijn na de pechreeks in de eerste seizoenshelft.

Marc VDS Racing Team - Ford GTDe strijd om de plaatsen twee tot acht was nog lang spannend! Uiteindelijk moest Pastorelli zich in de All-Inkl.com Lamborghini tevredenstellen met de tweede plaats. Zonta, onderweg in een Reiter Lambo, kwam terecht op de derde plaats, voor onze landgenoot Bert Longin. Voor Longin is het zijn beste jaarprestatie. Hezemans was nog snel onderweg in zijn laatste rondje, maar reed vervolgens de pits in. Hezemans-Hennerici starten van op de vijfde plaats. De Phoenix Corvette krijgt het gezelschap van de Ford GT van Leinders-Martin. De vierde rij gaat naar Hirschi-Piccione (Aston) en Mücke-Nygaard (Aston).

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op vrijdag 30 juli 2010 om 11:04


Andere publicaties op Racingworld.be...