GT1: Zonta-Kechele (Reiter) winnen na opgave Maassen-Menten (Mad Croc)

 Reiter Engineering - Lamborghini Murciélago Ricardo Zonta en Frank Kechele hebben de FIA GT1 WK-race in Spa Francorchamps gewonnen. Bij de start zat Zonta al meteen voorin. "Maar volgens mij hebben de Lambo's wel een jumpstart gemaakt", zucht Maassen, die meteen op achtervolgen aangewezen was. Ook de Lambo van Kox was 'plots' voorin te vinden. Gestart van op de achtste plaats bevond de Nederlander zich plots tweede. Maassen volgde van op de derde plaats, met in zijn spoor een treintje wagens met ondermeer de Maserati van Longin. De Corvette van DKR/Mad Croc was bijzonder snel in sectoren 1 en 3 en daar wist Maassen optimaal gebruik van de maken. De in Lanaken woonachtige Nederlander ging eerst Kox en vervolgens Zonta voorbij. En toen sloeg het noodlot toe...

DKR Mad Croc - Corvette Z06"In Les Combes gleed de band van de velg", doet Xavier Maassen zijn relaas. "Doodjammer. We waren duidelijk de snelsten vandaag, dit had onze dag moeten zijn. Ik was misschien iets agressiever dan de ronde ervoor, maar het heeft er alle schijn naar dat het karkas gebroken is". Zonta en Kox nemen het commando over en tot de pitstops leiden zij het veld. Reiter lijkt af te stevenen op een een-tweetje, maar dat is ook buiten de pechduivel gerekend. Wanneer Haase het stuur overneemt van Kox duurt het maar enkele minuten alvorens de Lamborghini sputterend naar de kant moet. Vrij spel nu voor Kechele-Zonta om de eerste WK GT1-zege te pakken voor Lamborghini. En het kan nog mooier worden want Pastorelli bevindt zich met het All-Inkl exemplaar op de derde stek!

Matech Competition - Ford GTMaar alvorens Kechele en Zonta naar het podium kunnen moeten ze nog afrekenen met de Ford GT van Mutsch-Westbrook. Door het spel van de pitstops was de blauwe bolide met startnummer 5 naar de leiding gesneld. De banden op de Ford hadden echter teveel geleden en Mutsch was geen partij voor de opzittende Kechele. "Wij hebben twee nieuwe setjes voor de race gehouden", glimlachte de jonge Duitser nog voor de start. "We maken een goede kans in de wedstrijd". Een korte safety-car procedure, voor debris op de piste, kan het feest voor Reiter niet meer vergallen. Voor All-Inkl verloopt het minder goed. Een slechte pitstop slaat Pastorelli en co opnieuw terug.

Vitaphone Racing - Maserati MC12Mutsch moet niet alleen Kechele laten voorgaan, maar ook de Maserati #33 van Heger-Müller mag opnieuw naar het podium. Mutsch-Westbrook eindigen toch nog knap derde. Ramos-Bernoldi (Vitaphone Maserati) en Mackowiecki-Accary (Hexis Aston) vervolledigen de top-vijf. Turner-Enge (YD Aston), Bartels-Bertolini (Vitaphone Maserati), Verdonck-Longin (Triple H Maserati), Pastorelli-Schwager (All Inkl Lamborghini) en Piccione-Hirschi (Hexis Aston) pakken de laatste punten.


Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 31 juli 2010 om 13:27


Andere publicaties op Racingworld.be...