24 Hours of Spa: BMS (Porsche) zegeviert in Spa - Muhlner wint GT3

BMS Scuderia Italia - Porsche 997 GT3 RSHet antwoord op de vraag uit onze eerdere verslaggeving "wie klopt de BMW?" is ondertussen gekend! Het was Dirk Werner zelf die, nadat de zege bijna zeker was, de auto nog in de grindbak plaatste en zo de eerste plaats uit handen gaf. Uiteindelijk bleek een afgebroken voorophanging aan de oorzaak van de uitstap te liggen. Tijdens de pitstop werden er twee volle ronden verloren op de eerste concurrent. De dertig resterende minuten op de klok bleken onvoldoende te zijn voor de BMW M3 (#79) om het gat nog dicht te rijden. Regelmaat wordt hiermee alweer beloond want de winnende Porsche van BMS Scuderia wist zich de hele wedstrijd te handhaven net achter de koplopers.

IMSA Performance MATMUT - Porsche 911 GT3 RSDumas boekt hiermee de tweede 24 hours zege in enkele weken tijd; na Le Mans zet hij nu ook Francorhamps op zijn palmares. Hij werd gedurende de etmaalrace bijgestaan door Jorg Bergmeister/Martin Ragginger/Wolf Henzer en het viertal kwam eigenlijk bijna nooit in de problemen. "Gelukkig bleef het voor ons droog zodat we er een strak tempo konden op nahouden. Vannacht was het weer verschrikkelijk en verloren we wat tijd. Ook hadden we wat kleinere probleempjes tijdens de wedstrijd, maar dat is normaal tijdens een race van die lengte. Toen de BMW met één ronde voorsprong in de fout ging, lag de weg naar de finish helemaal open", aldus een duidelijk vermoeide maar tevreden Jorg Bergmeister. Tweede plaats is voor de Imsa Performance Matmut Porsche 911 GT3 RS (#16) met Narac/Long/Pilet/Lietz. De laatste trede op het algemene podium is voor de onfortuinlijke BMW M3 (#79).

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 RSIn de GT3 klasse is het Mühlner Motorsport die, met een Porsche 911 GT3 R, hun reeks weten te winnen. Al moeten we die winst gedeeltelijk toeschrijven aan het systematisch uitvallen van de leiders in GT3. Het is vanzelfsprekend de verdienste van Häring/Konstantinou/Peyroles/Vannelet, die de met de Porsche (#53) een vrijwel vlekkeloos parcour wisten af te leggen, en zes ronden voorsprong behielden op de Ford GT (#99). Marc VDS Racing krijgt de tweede trap op het podium toegewezen. Gezien de omstandigheden is dit zeker geen slecht resultaat voor Bas Leinders/Maxime Martin/Marc Duez. In de algemene ranking eindigen ze achtste. De derde plaats in GT3 mogen we een verassing noemen! De outsider van de armada Audi's, het Amerikaanse United Motorsports, dankt deze bronzen medaille aan de regelmaat waarmee de Duitse bolide zijn rondjes afmaalde. Blundell/Brown/Dean/Cheever zullen de regenbuien tijdens de nacht niet gauw vergeten.

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zondag 01 augustus 2010 om 16:01


Andere publicaties op Racingworld.be...