24 Hours of Zolder: Broers Thiers kiezen samen met Van Moerkerke voor Porsche 997 RS

Niettegenstaande de broers Thiers reeds drie seizoenen zweren bij de Ferrari F430 GT3 Scuderia en de Dodge Viper GT3 voor de Belgian GT, Belcar en de 24 Hours of Zolder, hebben ze opnieuw de Porsche 997 RS vanonder het zeil gehaald om komend weekend de 24 Hours of Zolder te betwisten. Het is de wagen waarmee Frank en Hans Thiers in 2007 kampioen werden in Divisie 3 of de Belcar Specials en komt dus terug boven water voor de Zolderse etmaalrace. Met deze wagen wonnen de broers trouwens verschillende malen de Klasse en werden tweemaal vierde algemeen tijdens deze Zolderse klassieker.

Door het feit dat deze editie van de 24 Hours niet meetelt voor het Belcar Kampioenschap en er een open reglement is, krijgen de teams de kans om een andere wagen in de strijd te gooien. De Ferrari F430 GT3 mag dan misschien wel sneller zijn; tijdens dergelijke lange en afmattende races komt de Porsche steeds beter uit de verf gezien zijn betrouwbaarheid.

De prachtige GT waarmee ze talloze successen boekten werd aan een grondige revisie onderworpen. Zo werd een nieuwe 3.8l. Supercup motor 2010 ingebouwd en kregen ook alle andere bewegende delen zoals de versnellingsbak (GT2), ophanging, enz. een grondige check up.

"Porsche is en blijft de wagen bij uitstek om een dergelijk slopende race in goede omstandigheden af te maken", geeft tuner Stijn Oosterlinck tekst en uitleg.
"De statistieken liegen immers niet. Ook voor deze editie moeten we opnieuw een goede uitslag kunnen behalen. De trainingen van afgelopen donderdag op oude banden liegen er niet om. En ook strategisch kunnen we een aardig woordje meespreken. We kunnen een mooi tempo aanhouden en het verbruik valt goed mee waardoor we het aantal pitstops kunnen beperken".

Ook nieuw is de deelname van Laurent Van Moerkerke. Vroeger werd de naam van Guy Van Mol in één adem uitgesproken met de Frank, Hans en Kurt Thiers inzake de 24 Hours of Zolder. Maar de Aalstenaar heeft definitief de helm aan de haak gehangen. Van Moerkerke is trouwens geen onbekende voor de West-Vlaamse broers.

Hans en Frank Thiers zijn er het mondig over eens dat ze over een homogeen team beschikken en dat de Porsche de beste keuze is voor deze race tweemaal rond de klok.

"Gezien de evoluties die de wagen meekreeg en het feit dat we met de Porsche reeds tweemaal op de vierde plaats eindigden moeten we zonder technische tegenslagen in staat zijn om het podium te viseren. Een top 5 zou mooi zijn, maar we hebben geïnvesteerd om het podium te halen", klinkt het.

"Het is wel opnieuw wennen om de overstap van de Ferrari naar de Porsche te verteren. De H-bak in de Porsche is totaal anders dan de paddle shift in de Ferrari. Het is werken geblazen. Een beetje back to basic. Maar anderzijds is de Porsche voor dergelijke races veel betrouwbaarder dan de Ferrari GT3 in zijn huidige configuratie. En met de bredere wielen en de andere aanpassingen is hij zeer stabiel in het bochtenwerk. We gaan onze eigen race rijden en een bepaald tempo voorop stellen. Met een nodige marge die we tijdens de tweede helft van de wedstrijd kunnen benutten indien nodig", besluit het broederpaar.

Russell Racing Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 16 augustus 2010 om 19:46


Andere publicaties op Racingworld.be...