Volop belangstelling voor 12H of Hungary

Teams en coureurs uit vele landen hebben zich al ingeschreven voor deelname aan de derde editie van de 12H of Hungary. Op 8 en 9 oktober vormt de Hungaroring, het Grand Prix-circuit nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest, opnieuw het decor voor de lange-afstandsrace voor toerwagens, GT's en 24h-specials. "Zo'n 35 teams hebben zich al ingeschreven voor de race", meldt Gerrie Willems namens het Nederlandse bureau Creventic, dat de race organiseert. "Veel teams zien onze race in Hongarije als ideale voorbereiding op de zesde editie van onze andere wedstrijd, de Dunlop 24H of Dubai, die van 13 t/m 15 januari 2011 gehouden wordt. Andere teams richten zich volledig op de race in Hongarije, waarvoor nog enkele startplaatsen beschikbaar zijn. Inschrijven kan nog steeds."

De Hungaroring is prachtig gelegen in de heuvels nabij Boedapest en geldt voor rijders als een fraai, uitdagend circuit. Daarnaast biedt Boedapest zelf, met zijn fraaie historische stadscentrum en zijn natuurlijke bronnen en zwembaden, volop mogelijkheden om enkele dagen door te brengen. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 20 graden in oktober is het in Hongarije ook in het najaar bijzonder aangenaam. "Twee jaar geleden hebben we er voor het eerst onze 12-uursrace georganiseerd, die meteen goed werd ontvangen door teams en rijders", verklaart organisator Gerrie Willems. "Naast de teams die ook aan de 24H of Dubai deelnemen, zijn er ook tal van teams uit Hongarije en andere landen uit Midden-Europa die aan deze race deelnemen."

Kleine wijzigingen in reglement zorgen voor meer strijd

Met iets minder dan twee maanden te gaan voor de start van het evenement vertoont de voorlopige inschrijvingslijst teams uit 18 landen met negen verschillende merken. Voorafgaand aan de 12H of Hungary heeft de organisatie enkele wijzigingen in het reglement aangebracht met als doel voor meer strijd in de diverse klasses te zorgen. "Daarom hebben we twee aparte klasses voor de Porsche 996 Cup en de Porsche 997 Cup in het leven geroepen", aldus organisator Gerrie Willems. "Een andere belangrijke verandering betreft de klasse A6. Deze klasse is uitgebreid, doordat de maximale cilinderinhoud van 4000 cc is opgeheven. Daardoor kunnen nu heel veel uiteenlopende auto's volgens het internationale GT3-reglement deelnemen." Een volledig overzicht van de wijzigingen, die ook gelden voor de Dunlop 24H of Dubai, is te vinden op de websites www.24hungaroring.com en www.24hseries.com

Op vrijdag 8 oktober vindt van 15.00 tot 16.45 uur een vrije training plaats, gevolgd door de kwalificatie van 17.15 tot 18.45 uur. 's Avonds is er van 19.30 tot 21.30 uur dan nog een vrije training. Op zaterdag vindt de warm-up van 8.00 tot 8.30 uur plaats, de start van de race is om 10.00 uur en de finish om 22.00 uur. Voor de teams is een bandenservice beschikbaar, waarvan naar keuze gebruik gemaakt kan worden.

Creventic Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 20 augustus 2010 om 15:55


Andere publicaties op Racingworld.be...