24 Hours of Zolder: Eindelijk raak voor Jo Jamers!

Kumpen/Longin/Jamers/Beliën/HaaneNa in het verleden verschillende keren net naast de overwinning te grijpen, is het nu eindelijk raak voor het Limburgse team First Motorsport. Ook de regen op het einde van de race kon het kwartet Longin/Kumpen/Haane/Beliën niet meer deren, met méér dan dertig ronden voorsprong was het behouden naar de finish rijden voor Kumpen. Na goed 801 ronden over het Limburgse asfalt was deze overwinnig voor Anthony meteen goed voor de vijfde overwinning op het circuit Zolder, waarmee hij recordhouder wordt.

Niet alleen Anthony Kumpen was door het dolle heen, ook teamchef Jo Jamers wist met zijn vreugde geen blijf. "Schitterend! Hiervoor hebben we gestreden", juicht Jamers. "Enkel met een goed team en een perfect geprepareerde wagen kan je dit bereiken", pikt Henk Haane in. "Eigenlijk hebben we deze editie quasi niet in de box gestaan, we hebben geen noemenswaardige problemen gekend en een perfect tempo aangehouden", beaamt Jamers. "Never change a winning team. We gaan volgend jaar nog eens proberen! Wacht trouwens maar tot de tien uren van Zolder. Met twee goede piloten gaan de gevestigde waarden nog moeten opletten voor onze bolide. De wagen is capabel om de overwinning te grijpen, daar ben ik van overtuigd", sluit de Limburger af.

Limburg Racing Team - Porsche 997 GT3 SupercupOp een tweede plaats is het de Porsche van Limburg Racing. Erg mooi resultaat voor vader en zoon Derdaele/Franssen in de mooi gekleurde Porsche 997 Super Cup. Voor Scuderia Monza was het bang afwachten naar het einde toe, de wagen waar problemen aan de versnellingsbak werden vastgesteld, kon maar net de finish bereiken. De Diesel-tweestrijd werd uiteindelijk gewonnen door Beliën Motorsport, de oranje BMW 120 D was meteen ook goed voor een vierde plaats overall. Nog net in de top vijf voor het geteisterde NGT.

Al bij al een bewogen editie van de 24 hours of Zolder, met toch wel enkele ernstige incidenten bij de aanvang van de race.

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup SEinduitslag
1. #1 First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S - 801 ronden
2. #99 Limburg Racing - Porsche 997 Super Cup - 764 ronden
3. #3 Scuderia Monza - Porsche 997 RS - 759 ronden
4. #96 Beliën Motorsport - BMW 120D - 755 ronden
5. #9 NGT Racing - Porsche GT3 Cup - 753 ronden

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op zondag 22 augustus 2010 om 16:00


Andere publicaties op Racingworld.be...