Francorchampagne: Accent Racing Team rijdt Belcar-seizoen uit

Na de verschrikkelijke klap die Sjako Griffioen maakte tijdens de 24 Hours of Zolder blijkt de Porsche onherstelbaar beschadigd en leek het er even op dat het Accent Racing Team hier ook onrechtstreeks het slachtoffer van zou worden. "Ik was ontgoocheld na de vroege crash van Sjako", aldus Philip Cracco. "Vooral omdat we met meer dan 1000 genodigden zaten. Maar anderzijds maakt dit deel uit van autosport. Ik ga geen uitspraken doen over wie verantwoordelijk was voor die zware crash. Ik laat de waarheid in het midden. Het feit dat de wagen niet meer te herstellen is, moest er wel een oplossing uit de bus komen om het Accent Racing Team verder het seizoen te laten uitrijden in de Belcar.

Maar Speedlover, het team rond André Van Hoof, bracht soelaas. Zowel de Porsche van het Accent Racing Team als het exemplaar waarmee Michel De Coster, Tom Langeberg en Oskar Slingerland onderweg zijn, komen beiden uit voor Speedlover. Er werd van de nood een deugd gemaakt. "Langeberg en Slingerland hadden een overeenkomst om de eerste helft van het seizoen te rijder met De Coster", aldus teambaas André van Hoof. "Normaliter zou die worden vervangen door Jean-Pierre Verhoeven. maar deze heeft in laatste instantie afgehaakt, waardoor er een zitje vrij kwam in de wagen van Michel De Coster. Philip en Michel zullen dus de rest van het seizoen samen afwerken".

Voor de zaakvoerder van Accent Jobs for People is dit een droom die uitkomt.
"Ik had reeds van bij de start van het seizoen graag in een Supercup 2010-versie gereden. Maar er was maar één exemplaar voorhanden bij Speedlover, waardoor de keuze voor mij beperkt was. De wagen van Michel is merkelijk sneller dan ons exemplaar en dat hebben De Coster, Langeberg en Slingerland dan ook reeds bewezen. Tijdens de voorbije drie races stonden ze telkens op het podium in de Belcar GT Open en staan momenteel op de tweede plaats in het kampioenschap. Ik ben uiteraard heel blij dat ik kan instappen op de Porsche van Michel, maar ik realiseer me ook de grote verantwoordelijkheid die momenteel op mijn schouders rust. Ik moet Michel nu helpen om diens titelambities gaaf te houden en kan me uiteraard geen fouten permitteren. Het wordt komende zondag een lange race over 4 uren en dat ligt me zeer goed. Het wordt een race waarin consistentie en tactiek zeer belangrijk zijn. Niet alleen op de piste, maar ook de pitstops zijn van cruciaal belang. Een podiumplaats is een must indien Michel op koers wilt blijven voor de titel in de Belcar GT Open", besluit een vastberaden Philip Cracco.

Ook Michel De Coster heeft alle vertrouwen in de komst van Philip Cracco. "Met Tom Langeberg en Oskar Slingerland reed ik mooie races en ik hoop daar nu met Philip een vervolg aan te breien. Het wordt inzake de titelrun een zeer belangrijke race. We komen goed voorbereid aan de start en een wedstrijd over 4 uren is voor ons een ideale formule voor een goed resultaat. Tijdens de tweede seizoenshelft moeten we trachten het gat met leider Derdaele dicht te rijden. Fouten kunnen en mogen we ons niet permitteren. Ik werd reeds tweemaal derde en éénmaal tweede. Drie podia op rij. Het wordt dus stilaan tijd om eens op het hoogste ereschavotje te staan", aldus een optimistische Michel De Coster.

De Coster press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 16 september 2010 om 14:51


Andere publicaties op Racingworld.be...