Newsflash: Francorchampagne: Audi verliest pole - Penalty voor Kumpen/Franchi en Longin/Verbist!

Viage KRK RacingZopas hebben we vernomen dat er, na een klacht van het Argo team (Lamborghini), een dubbele straf volgt voor de beide WRT Audi's. Naar verluidt zouden beiden wagens te laat in het park fermé zijn aangeboden. Normaal gezien moeten alle deelnemende wagens na afloop van (onder meer) de kwalificaties rechtstreeks naar het gesloten wagenpark worden gebracht. De klacht van Argo draait rond de Audi's van WRT die, na de kwalificaties, eerst naar de pitbox gereden zouden zijn. De sessie is echter geëindigd onder rode vlag, nadat de baanposten een oliespoor moesten opruimen; de Audi's zijn (net als de andere deelnemers) dus in feite niet afgevlagd en kon ook bijgevolg niet rechtsreeks doorrijden naar het parc farmé. Voor WRT komt de aanvaarding van de klacht en toekenning van de straf als een donderslag bij heldere hemel.

"Er werd een klacht ingediend omdat onze wagens niet op tijd in het park fermé zouden zijn geraakt, en dat terwijl er nergens in het reglement over tijdafbakening wordt gesproken... hoe kan je dan te laat zijn? We kunnen in beroep gaan, maar dat zou de uitslag van de race kunnen beïnvloeden (onder voorbehoud plaatsen nvdr.). We gaan dus morgen gewoon 10 plaatsen verder op de grid starten; we hebben alle vertrouwen in onze wagens...", legt een verbaasde Anthony Kumpen uit.

Zo wordt de pole uiteindelijk in de schoot geworpen van KRK racing met de Dodge Viper en schuiven ook beide ProSpeed Competition Porsches ook een plaatsje naar voor. De leiders in de tussenstand, Longin/Verbist, vallen terug naar een twaalfde plaats op de grid.

Foto: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 18 september 2010 om 18:48


Andere publicaties op Racingworld.be...