Francorchampagne: Reacties na de race (deel 4)

Jo Jamers (Belgium Racing): "Uiteraard zijn we gelukkig met deze uitslag. Méér dan een tweede plaats achter de Mosler zat er niet in. Mits wat meer geluk tijdens de safety car hadden we het de Mosler wel nog moeilijk kunnen maken. Net toen de safety car uitrukte konden we Dylan binnen halen voor de tweede pitstop. Zodoende konden we een ronde winnen, maar dat werd teniet gedaan door het feit dat er ook nog eens een tweede safety car de baan opkwam. We zaten gevangen, waardoor het veld terug samen kwam en onze snelle interventie niets opbracht. Verder viel alles in een perfecte plooi".

Ron Marchal (MeXT Racing): "De samenwerking was subliem en ik ontdekte een hecht vriendenteam. Ik was gecharmeerd door hun uitnodiging en heb hen met raad en daad bijgestaan. Gezien mijn ervaring heb ik hier en daar wat kunnen bijsturen inzake set up. Tijdens de kwalificatie was de chrono op de display nog niet aangesloten, waardoor ik onder de normtijd dook. Tijdens de race zelf konden we perfect de normtijd via de display benaderen. En via het uitlezen van de data zijn Olivier en ikzelf naar elkaar toe gegroeid. Ondanks de kleine technische probleempjes met ondermeer de benzine en de veiligheidspin ben ik best tevreden dat ik MExT Racing kon helpen naar de zege".

Vincent Vosse (WRT): "Kijk, het feit is dat de kwalificatiesessie 5 minuten voor het einde werd onderbroken en wij gedurende een bepaalde periode niet wisten of we nog konden doorgaan of niet. De situatie was voor ons, noch voor de commissarissen duidelijk. We aanvaardden de sanctie, hoewel we ze gezien de omstandigheden zeer zwaar vonden. We besloten echter te antwoorden op de piste !"

Bert Longin (WRT): "Veel valt er eigenlijk niet te vertellen. Onze Audi R8 LMS liep perfect en het team heeft prima werk geleverd. Maar een pitstop die net iets te lang heeft geduurd, kostte ons wellicht de overwinning... Maar het belangrijkste is dat François en ik aan de leiding blijven in het kampioenschap, met een punt voorsprong op Anthony en Grégory. Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijd !"


   Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 22 september 2010 om 11:39


Andere publicaties op Racingworld.be...