FIA GT3: Ruben Maes vervangt Steve Vanbellingen bij KS Motorsport

KS Motorsport sluit dit weekend de Belgian Touring Car Series 2010 af met twee wedstrijden van 60 minuten op Circuit Zolder. Het team uit Leuven kende een goed seizoen, met zeges in onder meer de 12 Uur van Spa en in Dijon en Steve Vanbellingen wilde op Circuit Zolder absoluut in schoonheid eindigen. "Maar het seizoenseinde zal er fors anders uitzien dan we gehoopt en gedacht hadden. Enerzijds is er goed nieuws, want onze tweede wagen rijdt ook, met een oude bekende van het team, Armand Fumal, die wordt bijgestaan door Edouard Mondron", legt Steve Vanbellingen uit. "Zij zouden wel eens voor de verrassing kunnen zorgen."

"Anderzijds zal ik zelf niet kunnen rijden. Ik kan en mag vanwege een medisch probleem niet starten en ben mogelijk zelfs niet op de races vanwege een dringende operatie. Eerder deze week kreeg ik een acuut probleem met mijn oog, in die mate dat een medische ingreep meer dan waarschijnlijk is. Uiteraard had ik liever wel gereden, maar de artsen waren formeel, racen zit er niet in."

De snelle West-Vlaming Ruben Maes vervangt Steve Vanbellingen in Zolder. "Ruben won met ons vorig jaar meerdere races en lag dit seizoen mee aan de basis van de zege in de 12 Uur van Spa. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij meer zal doen dan me vervangen..."

KS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 07 oktober 2010 om 15:18


Andere publicaties op Racingworld.be...