GT1: Kuppens buiten bij Marc VDS - Bobbi aangesteld als vervanger

Matteo Bobbi zal de slotfase van het seizoen 2010 van het Wereldkampioenschap FIA GT1 afwerken als lid van het Marc VDS Racing Team. De Italiaan, al enige jaren een vaste waarde in de GT-racerij, zal team vormen met Markus Palttala aan het stuur van de Ford GT #41. Er staan in het Wereldkampioenschap FIA GT1 2010 nog drie wedstrijd op het programma: de nieuwe wedstrijd in Navarra (Spanje) op 24 oktober, dan het Braziliaanse Interlagos op 28 november en een week later, op 5 december, de finale in het Argentijnse San Luis.

Voor dat laatste deel van het seizoen doet het Marc VDS Racing Team beroep op de diensten van een nieuwe rijder. Het gaat om de Italiaan Matteo Bobbi, die op zijn 32ste (geboren op 2 Juli 1978) geldt als één van de referenties in het GT-wereldje. "Begin juli, in Paul Ricard, toonde Matteo voor het eerst interesse voor ons team en de Ford GT", vertelt Bas Leinders, naast rijder en teammaat van Maxime Martin op de Ford GT #40 ook Managing Director van het team uit Charleroi. "We hebben nu één en ander geconcretiseerd en ik verheug me er op om een gevestigde waarde uit de GT-racerij in het team welkom te heten."

Na in de jaren '90 zijn debuut te hebben gemaakt in het karten, waagde Matteo Bobbi aan het begin van deze eeuw uiteraard ook zijn kans in de eenzitterij (Formule Nissan 2000, F3, F3000, enz.), om uiteindelijk testrijder te worden van de Scuderia Minardi in F1 (2002 en 2003), om dan vanaf 2003 voluit voor de GT's te gaan. Al in zijn eerste volledige seizoen werd hij met een Ferrari 550 van BMS Scuderia Italia GT-kampioen (6 overwinningen, 1 pole, 7 podiums), waarna hij het volgende jaar bij hetzelfde team vice-kampioen werd (2 overwinningen, 3 poles, 6 podiums). Nadien trok hij als GT-racer de wereld rond, zowel in Europa als de Verenigde Staten, en bestuurde hij gedurende een vijftal seizoenen bolides als de Saleen S7-R, Ferrari 430 of nog Maserati MC12, waarmee hij successen op het hoogste niveau behaalde. Zijn komst in het Marc VDS Racing Team kan dan ook alleen maar als een versterking van de rangen beschouwd worden.

"Ik kan haast niet wachten om met het team kennis te maken en de Ford GT te besturen, een wagen die me al sinds vorig jaar, bij haar komst in de GT1, fascineert", aldus de warmbloedige Italiaan, die op de Ford GT #41 de plaats inneemt van Renaud Kuppens en er teammaat wordt van Markus Palttala. "De Ford is zeker één van de wagens die het meest aanspreekt en tegelijk al heeft bewezen heel competitief te zijn. Ik wil er zo snel mogelijk mee rijden!"

Marc VDS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 07 oktober 2010 om 18:09


Andere publicaties op Racingworld.be...