FIA GT3: Soulet (ProSpeed) snoept pole af van Lagrange in ultieme rush!

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RLange tijd zag het ernaar uit dat Niels Lagrange opnieuw naar de pole zou snellen. De jonge Neerpeltenaar had maar enkele rondjes nodig om een knaltijd uit de Lamborghini Gallardo van Argo te persen. Een vijftal minuten voor het einde van de sessie stond die tijd nog steeds bovenaan de tabellen, maar dat was niet gerekend op de titelpretendenten van ProSpeed Competition. Maxime Soulet, gekoppeld aan Marc Goossens, stuurde de 'Roundup' Porsche naar de pole. Het is de eerste maal dit seizoen dat de bolide van team manager Rudi Penders van op de beste startplaats mag starten.

Het verschil tussen de tijden van Soulet en Lagrange bedroeg amper één tiende van een seconde. Op de derde plaats strandt de beste Audi, het exemplaar van Kumpen-Franchi. Longin-Verbist, na twee ongevallen in de trainingen, moesten zich tevredenstellen met de vierde plaats. De Dodge Viper van KRK heeft haar tweede adem gevonden en nestelde zich op de vijfde plaats. Verderop vinden we ondermeer de tweede ProSpeed Porsche met achter het stuur Maes-Ide en de Aston Martin DBRS9 van Brussels Racing Service.

De resultaten zijn nog steeds niet officieel... nadat een vijftal team managers zich mocht aanmelden bij de wedstrijdleiding. Het betreft evenwel geen teams uit de top-vijf...

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 09 oktober 2010 om 16:51


Andere publicaties op Racingworld.be...