SEAT-coureur Tom Coronel kijkt uit naar 'thuisrace' in Okayama

"Ik heb mijn eerste kilometers met een raceauto in Japan op Okayama gereden, heb er mijn eerste overwinning in het WTCC behaald, dus voor mij is het een beetje een thuisrace." SEAT-coureur Tom Coronel maakt er bepaald geen geheim van dat hij uitkijkt naar het voorlaatste raceweekeinde van het seizoen in het FIA WK Toerwagens (WTCC), dit weekeinde (29 t/m 31 oktober) op het circuit van Okayama in Japan. Daar zal hij opnieuw in actie komen met de SEAT Leon TDI in de kleuren van McGregor en TW Steel.

De afgelopen dagen stonden in huize Coronel echter eens niet in het teken van de autosport: afgelopen zaterdag werden Tom Coronel en zijn partner Paulien Zwart de trotse ouders van zoon Rocco Cruz, die om 14.52 uur met een gewicht van 3590 gram ter wereld kwam. "Rocco en Paulien maken het prima, onze dochter Carmen is ontzettend trots op haar broertje en natuurlijk zijn wij ook heel blij. Ze zeggen wel eens dat je daar als coureur langzamer van wordt, maar daar geloof ik niks van. Integendeel: je gaat juist sneller rijden, want je wilt eerder thuis zijn bij je familie," lacht Tom Coronel.

Het is bekend dat Tom Coronel een groot deel van zijn racesuccessen in Japan behaalde: hij won er de kampioenstitels in de Formule 3 en Formule Nippon, won er races in het Japans Super-GT-kampioenschap en behaalde twee jaar geleden ook zijn eerste overwinning in het WTCC in Japan. "Ik vind het een fantastisch land en kom er altijd heel graag," zegt hij. "De autosport leeft er enorm, er zijn zomaar tien, twaalf prachtige circuits en er komen veel fans. Dat zal nu ongetwijfeld ook weer het geval zijn, en een heleboel mensen kennen me nog uit de tijd dat ik zelf in Japan racete."

Het derde optreden van het WTCC op het Okayama International Circuit is tevens de laatste keer dat de serie er in actie komt, want vanaf volgend jaar wordt de Japanse WK-ronde verreden op het Grand Prix-circuit van Suzuka. "Ook een prachtige baan," weet Tom Coronel, die zich nu echter eerst verheugt op de races in Okayama. Op het moment luidt de weersvoorspelling dat het er zaterdag regent. "Het regent er vaak, het circuit ligt in de bossen tussen de heuvels. Zeker als het weer wisselend is, is het een kwestie van slim zijn. Zo heb ik er twee jaar geleden gewonnen..."

Coronel press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 29 oktober 2010 om 17:46


Andere publicaties op Racingworld.be...