10 Hours of Zolder: Maes & Ide samen met Lieb richting top-3

Na het uitstekend weekend in het kader van de FIA GT3, waarin Enzo Ide en Ruben Maes in drie verschillende disciplines driemaal op het podium stonden, wil het West-Vlaamse duo deze positieve lijn doortrekken richting 10 Hours of Zolder. Tijdens deze traditionele seizoensafsluiter worden dubbele punten uitgedeeld, verdeeld na 2,5 uren wedstrijd (25%), 5 uren wedstrijd (25%) en nog eens 50% aan de finishvlag.

Momenteel staan Ruben en Enzo in het Team Championship op een vierde plaats met een achterstand van 11 punten op de top 3 en 28 punten op de leidende zusterwagen van ProSpeed Competition. Er zijn in totaal nog 40 punten te verdienen. Dus zuiver mathematisch gezien zijn beide Porsche-piloten nog niet uitgeteld in de titelstrijd. Eenzelfde scenario in het Driver Championship. Ook hier staan beide spitsbroeders op de vierde plaats met een respectievelijke achterstand van 11, 27 & 28 punten achterstand op de duo's Longin/Verbist, Kumpen/Franchi en Goossens/Soulet. Ook hier zijn nog 40 punten te sprokkelen. Tot zover de naakte cijfers. Uiteraard zijn dergelijke verschillen op zuiver sportief vlak quasi onmogelijk te overbruggen. Maar een race over 10 uren is geen gezondheidswandeling voor mens en machine.

"Zonder die twee 0-resultaten waarbij we ons als piloot niets te verwijten hebben, had de situatie er gans anders kunnen uitzien", steekt Ruben Maes van wal.
"De wet van Murphy heeft ons dit seizoen niet gespaard met ondermeer de trekkabel van de interventiewagen die over de baan lag. Het is onze bedoeling om tijdens de 10 Hours of Zolder een plaats te bemachtigen binnen de top 3 van het eindklassement. We gaan niets aan het toeval overlaten en trappen van bij het vallen van de nationale driekleur. We hebben immers niets te verliezen met onze actuele vierde plaats. We gaan onze eigen koers rijden en zien waar we uitkomen. En met de hulp van Marc Lieb, die toch een van de snelste fabriekspiloten is binnen Porsche Motorsport, moeten we in staat zijn om opnieuw een mooie prestatie neer te zetten. We stonden driemaal op het podium waarvan eenmaal een tweede plaats. Het seizoen afronden met een overwinning zou veel goedmaken", aldus de West Vlaamse Porsche concessionaris.

Voor Enzo Ide was 2010 zijn maidenjaar in de autosport en hij blikt nu reeds tevreden terug. "Akkoord, we hadden tweemaal af te rekenen met brute pech. Maar als ik mijn seizoen nu reeds analyseer, kan ik niets anders dan tevreden zijn. En dit ongeacht welke prestatie we zullen neerzetten komende zaterdag. Dit moest voor mij een leerjaar worden en met een topwagen in de Belcar koos ik niet meteen voor de makkelijkste opgave. Maar ik heb enorm veel opgestoken door de professionele aanpak van Ruben en het team van ProSpeed Competition. Ik ben letterlijk voor de leeuwen gegooid. En met nu reeds drie podiumplaatsen in de Belcar en niet te vergeten het podium in de FIA GT3 tijdens mijn maidentrip in dit hoogstaand kampioenschap, kan ik niet anders dan tevreden terug blikken. Vandaar dat ik dezelfde lijn zit als Ruben; we hebben inderdaad niets meer te verliezen en krijgen versterking van de huidige kampioen in LMS GT2, Marc Lieb. Zaterdag halen we het onderste uit de kan. Ze voorspellen slechte weersomstandigheden, maar daar hebben we geen schrik van. Als we het seizoen kunnen afsluiten met een plaats binnen de top 3 is dat extra meegenomen voor mij. Maar nogmaals, los van wat nog moet komen is het seizoen voor mij als nieuwkomer nu reeds geslaagd", aldus een tevreden Enzo Ide.

E&R Racing Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 10 november 2010 om 19:42


Andere publicaties op Racingworld.be...