10 Hours of Zolder: Pole voor Kumpen-Franchi-Fässler - ProSpeed op vinkenslag

W Racing - Audi R8 LMS De regenval is blijven aanhouden boven de omloop van Terlaemen. De enige kwalificatiesessie voor de 10 uur van Zolder, verreden in de gietende regen, werd gedomineerd door Anthony Kumpen en diens W Racing Team. Kumpen bevestigde voor de start van de meeting dat zijn Audi R8 LMS zich als een visje in het water voelt wanneer het regent, en dat heeft Kumpen samen met Franchi en Fässler onderstreept. Met een rondetijd van 1:54,478 was het WRT-trio een halve seconde sneller dan de titelconcurrenten van ProSpeed Competition, Goossens-Soulet, die dit weekend het gezelschap krijgen van Richard Westbrook. De derde chrono werd gerealiseerd door de tweede ProSpeed-wagen van Lieb-Ide-Maes. Mee op de tweede rij is de Audi R8 LMS van Longin-Verbist-Bailly, eveneens nog kandidaten voor de titel!

BMW van de familie FranssenBeste gastwagen is de KIA Pro_C'eed op de vijfde plaats, voor de Dodge Viper Competition Coupé van ondermeer Jeffrey van Hooydonk (KRK Racing). Bij Level Racing liet Nico Verdonck zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Na een knalprestatie in Navarra met de Maserati MC12, toont hij nu zijn talent met de ietwat verouderde Porsche 997 van Level. Toch slaagde Verdonck erin om met dit ouder materiaal naar een uitstekende zevende plaats te rijden, in verraderlijke omstandigheden. De top-tien wordt vervolledigd door de Aston Martin DBRS9 van Brussels Racing Service, de Ferrari F430 van Delahaye Racing en de Porsche 997 GT3 Cup van Knap-Habets. Bij de tourismewagens was de BMW van de familie Franssen, samen met Marc Neyens, het snelste.

Net zoals de Formule 1 in de ban blijft van een gigantische strijd om de titel, kan het in de Belcar ook alle kanten uit. De titelkandidaten hebben echter gedaan wat van hen verwacht staat, namelijk zich voorin kwalificeren. Toch is niet alleen pure snelheid van belang. Over een uithoudingsproef van 10 uur, op het Belgische Micky Mouse circuit, is het vooral belangrijk om heelhuids over de finishlijn te komen.

Geven we nog even mee dat 31 wagens hebben deelgenomen aan deze kwalificatiesessie.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 13 november 2010 om 11:13


Andere publicaties op Racingworld.be...