10 Hours of Zolder: Reacties na de race (deel 3)

Dominiek Paret - Teamchef MSE: "Ondanks enkele kleine aanrijdingen in de laatste uren is alles perfect verlopen. Proficiat aan onze 3 piloten en het team. Alles liep gesmeerd, de BMW heeft slechts 6,5 minuten in de pits gestaan, het tweede snelste team na de winnende Audi! Met deze afsluiter hebben we onze plaats aan de top van het tourisme kampioenschap opgeëist. We komen enkele punten te kort voor het kampioenschap maar met de 2de plaats in de divisie en de klasse zijn we tevreden."

Chris Mattheus - Level Racing: "Het was geen evidentie, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Bij momenten zag ik zelfs de limieten van de piste niet, laat staan de vlaggen van de baanposten. Dit is een race die nog lang in het geheugen zal blijven hangen!"

Olivier Muytjens - Team manager Level Racing: "Ik ben moe, maar tevreden. We hebben ontzettend veel geleerd dit seizoen en op deze manier afsluiten, is schitterend. Bedankt aan het hele team en alle medewerkers, sponsors en sympathisanten en afspraak volgend seizoen voor meer autosport uit de Oostkantons!"

Patrick Beliën - Beliën Motorsport: "Met deze wagen hebben we nu titels in BTCS, Dunlop Endurance Cup en Belcar. We kunnen dus wel spreken dat wij de toerwagenspecialisten bij uitstek zijn. Niet alleen met de 120d, maar ook in het verleden met ondermeer de BMW E36 FISA Klasse 2 ex Cecotto of de drie seizoenen met Jan Jacobs in de E46 M3 GTR met de achtcilinder in het vooronder. Het was een fantastisch seizoen met tal van overwinningen, podiumplaatsen en twee titels. We reden onze eerste beker onder 'Beliën Motorsport' in 1979 en meer dan 30 jaren later staan we nog steeds op het podium. Onze trouwe crew is sinds 1982 ongewijzigd en dat schept een zeer goede band. Stoppen met 19 titels zal moeilijk worden. We hebben een ideale wagen voor lange afstandsraces, maar het is afwachten wie waar gaat rijden volgend seizoen. Ik hoop van niet, maar ik vrees voor een leegloop van de Toerismes binnen de Belcar. Onze plannen voor volgend seizoen zijn nog niet concreet. We kunnen nog verschillende richtingen uit. Er zijn momenteel vier identieke BMW's 120d in België. Het zou uiteraard leuk zijn indien die samen in hetzelfde kampioenschap zouden uitkomen."


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 16 november 2010 om 18:39


Andere publicaties op Racingworld.be...