10 Hours of Zolder: Reacties na de race (deel 5)

Raf Vanthoor - KRK Racing: "Ondanks een foutje bij het begin van de wedstrijd hebben we een fantastische wedstrijd gereden. We zijn in moeilijke omstandigheden van de 29ste plaats opgeklommen naar de 6de. Koen, Jeffrey en ikzelf hebben het goed gedaan. We mogen tevreden zijn met onze prestatie. Zonder die fout hadden we misschien één of twee plaatsen kunnen winnen maar het podium had er niet ingezeten denk ik al kan je dat nooit met zekerheid zeggen. Alles bij elkaar genomen hebben we een mooie comeback gemaakt en ben ik tevreden dat we deze 10 uren koers zonder technische problemen hebben kunnen uitrijden. Er was die fout van Jeffrey, maar daar kon hij uiteraard ook niets aan doen. De omstandigheden op het circuit waren niet normaal, onvoorspelbaar. Ik heb mij fantastisch geamuseerd vandaag en heb dingen bijgeleerd van de Viper. Het was spannend bij het begin maar plezant op het einde."

Jeffrey Van Hooydonk - KRK Racing: "We vertrokken op de zesde plaats maar na de pech van Goossens schoven we op naar de vijfde stek. Na enkele schermutselingen reed ik op derde plaats op aanzienlijke afstand van het leidersduo. Toch ben ik erin geslaagd om die kloof te dichten en realiseerde ik op dat moment de snelste ronde in de wedstrijd. Na enkele ronden heb ik dan geprobeerd om de Audi's voorbij te gaan. Ik ben enkele keren naast de Audi van Fässler gekomen, zonder succes. Bij mijn laatste poging, bij het aanremmen van de Jacky Ickx, zat ik er opnieuw naast en kwam ik op een gedeelte van het circuit waarop ik nog niet had gereden. Ik kreeg aquaplaning waardoor de wagen niet meer te besturen was en gleed rechtdoor. Op dat moment draaide de Lamborghini in en was er een contact. De Lamborghini reed gewoon zijn lijn, ik gleed rechtdoor en tikte de wagen aan. Ik zocht meteen de box op waar het team toch wel een twintigtal minuten werk had. Mijn tweede stint was een moeilijke van bijna twee uur en half met zo mogelijk nog meer aquaplaning als bij het begin van de koers. Rijden bij licht of bij avond heeft zijn voor en nadelen. Bij dag zie je de piste beter maar de andere rijders veel minder. 's Avonds is het net omgekeerd. Dan zie je de lichten van de andere rijders maar de baan zie je minder goed. Een andere factor die het rijden nog bemoeilijkt is dat de Viper geen zijruiten heeft waardoor het water gewoon binnenkomt en zo ook de voorruit binnen in de wagen nat wordt."

Koen Wauters - KRK Racing: "Mijn eerste stint was heel tof. Het duurde een paar ronden vooraleer ik letterlijk mijn evenwicht had gevonden maar nadien ging het supergoed. We draaiden top vijf tijden en het ging heel goed. De tweede stint was veel moeilijker. Het was donker, de zichtbaarheid was bijzonder slecht. Op een bepaald moment maakte ik een schuiver en kwam akelig dicht bij de muur. Heel even had ik er flink de pest in, liet ik het varen en dat kon je aan de rondetijden zien. Tot Wim Everaerts via de boordradio riep dat ik écht wel heel traag aan het rijden was. Dan ben ik terug beginnen gas geven. De concentratie was terug en ik ben er opnieuw voor gegaan waardoor we toch nog zesde eindigen. Als team hebben we goed gewerkt. In zulke omstandigheden moet je wat geluk hebben. Zonder dat foutje denk ik dat we tekort zouden geschoten hebben voor het podium, maar de vierde plaats is eigenlijk onze plaats. De Audi's en de Porsches kunnen we niet aan maar er is wel altijd één iemand van die gasten die iets meemaakt tijdens een wedstrijd. Plaats vier was eigenlijk het ganse seizoen de onze. Jeff heeft goed gereden, Raf deed het uitstekend en zelf ben ik ook tevreden over mijn prestatie. De Viper was super alleen ontbeerde het ons een beetje aan geluk."


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op dinsdag 16 november 2010 om 18:41


Andere publicaties op Racingworld.be...