GT 1: Enge/Turner sterkste in Sao Paulo qualifying race

Aston Martin DB9 - Darren Tuner - Tomas EngeDe voorlaatste manche in het FIA GT1 kampioenschap wordt dit weekend verreden in Brazilië. Op het 4,31 km lange circuit zien we, zoals we al eerder berichtten geen Bert Longin, in actie. Doordat ook Nico Verdonck de Plas niet overstak, zijn Bas Leinders en Maxime Martin dus de enige landgenoten die in het zonnige Sao Paulo de baan zullen opkomen. In de kwalificaties op zaterdagmorgen is Bernoldi in de Vitaphone Maserati de snelste, met de Lamborghini van Reiter Engineering in het zog. De voorlopige leiders in het WK, Bartels/Bertolini, moeten van op een negende plek starten.

Niet tegenstaande de vrijwel incidentloze start worden de kansen van Mutsch/Westbrook al snel verkleind wanneer ze worden uitgetikt door één van de Nissan's. In een poging snel plaatsen te winnen, gaat Mutsch zelf in de fout en moet hij, na een aanrijding met de Lambo van Zonta en Kechele, de wagen in de pitlane parkeren. De race wordt werd uiteindelijk een tweestrijd tussen de Vitaphone Maserati van Bernoldi/Negrao en de Aston Martin van Turner/Enge. Een heel snelle pitstop voor het Young Drivers Team en een foutje van het Vitapohone Team zorgt voor de overwinning van de Aston Martin DBR9. Dumbreck/Krumm worden tweede in de Nissan GT-R en de laatste podiumplaats gaat naar Piccione/Hirschi in alweer een Aston Martin. Bernoldi, die een drive-trough kreeg omwille van slordig pitswerk, eindigt toch nog vierde in de Maserati MC12.

In de laatste ronde ging de VDS Ford GT nog hard van de baan met Bobbi achter het stuur, de zusterwagen van Martin/Leinders werd elfde.

Qualifying Race

1. Enge/Turner - Aston Martin DBR9
2. Dumbreck/Krumm - Nissan GT-R
3. Piccione/Hirschi - Aston Martin DB9
4. Bernoldi/Negrao - Maserati MC12
5. Schwager/Pastorelli - Lamborghini Murcielago 670 R-S

Foto: FIA GT1/DPPI


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zaterdag 27 november 2010 om 21:37


Andere publicaties op Racingworld.be...