Ginetta, Audi en Aston Martin kondigen nieuwe bolides aan

Ginetta G55Nadat Audi afgelopen weekend in het kader van de DTM meeting in Shanghai een GT4 op basis van de TT aankondigde, doen ook Ginetta en Aston Martin hun duit in het zakje. Beide Britse fabrikanten presenteren binnenkort hun nieuwe strijdrossen voor het seizoen 2011. Ginetta zet hoog in met de opvolger van de G50, terwijl Aston Martin de Vantage van een upgrade voorziet.

Ginetta belooft dat de opvolger van de G50 goedkoop over de spreekwoordelijke toonbank moet passeren. Voor goed 80.000 euro wisselt de bolide, die in januari officieel zal worden voorgesteld aan het grote publiek, van eigenaar. Op vlak van motorisatie krijgt de nieuwe G55 een opgeboorde 3.7-liter V6, die 370 pk moet uitspuwen, in het vooronder (ruim 70 pk meer dan de huidge 3.5-liter). Daarnaast zal de wagen worden voorzien van grotere remmen en vernieuwd bodywerk voor betere aerodynamische prestaties. In tegenstelling tot onze eedere berichtgeving zal de G55 geen GT4-homologatie krijgen.

Aston Martin Vantage V8 2011Eveneens betere aerodynamica is er voor de nieuwe Aston Martin Vantage V8, die ook een 3.7-liter krijgt ingelepeld. Over hoeveel paardjes de geüpgradede motor beschikt, wil Aston Martin nog niet prijsgeven. Wel is bekend dat de wagen een nieuwe splitter en diffuser krijgt (als deel van de nieuwe aero-kit) en dat Bosch zorgt voor de elektronica. De bolide krijgt overigens weliswaar de stempel V8, toch heeft hij opvallend veel uiterlijke details van de Vantage V12.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op maandag 29 november 2010 om 18:48


Andere publicaties op Racingworld.be...