San Luis: José María López stapt in bij Young Driver AMR

Aston Martin - Young Driver AMRVoor de allerlaatste manche van het maidenseizoen FIA GT1 heeft het Young Driver AMR team José María López gecontracteerd. De zeventwintigjarige Argentijn zal Christoffer Nygaard vervangen op de DBR9 met startnummer 8. Young Driver AMR verwacht op die manier nuttige circuitkennis te kunnen vergaren in de hoop de kampioenschapstitel bij de rijders en de titel van vice-kampioen bij de teams op haar conto te kunnen schrijven.

Als Enge/Turner de titel in het rijderskampioenschap nog naar de Young Driver-stal willen halen, zal het duo minimaal de 28 punten achterstand op leiders Bertolini/Bartels moeten goedmaken. In het kampioenschap voor de teams staat het team momenteel op de derde plaats, met vijf punten achterstand op Reiter Engineering en vijftig punten op het onlangs tot kampioen gekroonde Vitaphone Racing.

In 2008 nam López reeds deel aan de race op het toenmalig spliksplinternieuwe circuit gebouwd rond het indrukwekkende Lago Potrero de los Funes. Hij eindigde, achter het stuur van de gedateerde Ferrari 550 Maranello, net buiten het podium, maar net voor... Bertolini/Bartels. Toentertijd maakte hij deel uit van een volledig Argentijnse line-up met ex F1-rijder Esteban Tuero naast zich en Martin Basso/Gaston Mazzacane als teamgenoten op de tweede Ferrari.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op woensdag 01 december 2010 om 12:56


Andere publicaties op Racingworld.be...