Jérome D'Ambrosio in F1 bij Marussia Virgin Racing

Jérome D'AmbrosioOns land zal volgend jaar worden vertegenwoordigd op het allerhoogste niveau van de autosport. In 2011 wordt Jérôme D'Ambrosio één van de vaste rijders van de Marussia Virgin Racing renstal. De Royal Automobile Club of Belgium en het RACB National Team wensen onze getalenteerde landgenoot alle succes toe wanneer hij bij de twintig Grand Prix van 2011 de nationale kleuren verdedigt.

Dinsdagmorgen was het uitstekende nieuws ook officieel: in 2011 wordt Jérôme D'Ambrosio bij Marussia Virgin Racing teammaat van Timo Glock.

"Het is een hele grote eer voor ons land om een vertegenwoordiger te hebben bij de beste 24 rijders van de wereld", benadrukt François Cornélis, President van de Royal Automobile Club of Belgium. "Jérôme D'Ambrosio gaf de afgelopen seizoenen blijk van uitstekende stuurkwaliteiten, in het bijzonder tijdens zijn Formule 1-tests. Zijn wilskracht en zijn eigenschap om zichzelf voortdurend in vraag te stellen lieten hem toe zich bij de mensen van Marussia Virgin Racing in de kijker te rijden. We zijn heel blij dat hij in de F1 werd opgenomen en wensen hem het allerbeste voor het seizoen 2011. Zoals heel wat landgenoten zullen we hem op 28 augustus tijdens de Grand Prix van België aanmoedigen."

"Het RACB National Team zet nu bijna vier jaar alles in het werk om een Belg in de Formule 1 te krijgen", stelt Geoffroy Theunis, Algemeen Directeur van RACB Sport. "We zijn uiteraard verheugd dat Jérôme ons op het hoogste niveau kan vertegenwoordigen. Maar de opdracht van het RACB National Team zit er daarom niet op en onze filière, die nu over een vertegenwoordiger op het hoogste niveau beschikt, zal haar missie bij de jonge rijders verder zetten."

RACB press - Foto: RACB press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 21 december 2010 om 15:30


Andere publicaties op Racingworld.be...