Kortnieuws met Marc VDS Racing, Honda's proto's, Kenneth Heyer en Alexandre Prémat

 Marc VDS Racing team Ford GT1Goed nieuws van het Marc VDS Racing team. Nadat even gevreesd werd dat het team de GT1-racerij vaarwel zou zeggen, de wagens werden zelfs te koop aangeboden in Autosport magazine, meldde het team vandaag op zijn Facebook-pagina dat beide Ford GT1's toegekomen zijn uit Zuid-Amerika en in het atelier klaargemaakt worden voor de eerste race van 2011.

Honda Performance Development heeft een nieuwe versie klaar van zijn LMP2, de ARX-01d, uitgerust met een V6 Turbo motor. De wagen zal door minstens twee teams, waaronder Strakka racing, ingezet worden in Europa. Men is echter ook bezig met de ontwikkeling van een LMP1, gebaseerd op de AR-01c. Deze wagen zal echter uitgerust worden met een 3.4 liter V8 turbo.

 Kenneth HeyerKenneth Heyer gaat een druk seizoen tegemoet. De Duitser rijdt dit jaar met een Mercedes SLS GT3 van het Black Falcon team. ADAC-GT, FIA GT3, de 24 uren van Francorchamps en de 24 uren van de Nurburgring staan op het programma.

Voormalig Audi rijder Alexandre Prémat hoopt in het DTM kampioenschap onderdak te vinden bij BMW. Zijn ervaring zou BMW goed kunnen gebruiken, vindt hij. Prémat verloor zijn stuur bij Audi nadat hij verleden jaar meermaals crashte, maar vooral wegens zijn deelname aan de New York marathon en dat terwijl hij in recuperatieverlof was vanwege een zware crash in Adria.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 07 januari 2011 om 18:11


Andere publicaties op Racingworld.be...