Kortnieuws internationaal met Fabrizio Giovanardi, Vanina Ickx en Stéphane Ratel

Enige tijd geleden berichtten wij jullie over de ontwikkeling van een speciale Ferrari voor de 24 uren van de Nurburgring, de Ferrari P4/5 Competizione, besteld door de rijke zakenman James Glickenhaus. De wagen heeft ondertussen zijn eerste meters gereden in Turijn met WTCC-ster Fabrizio Giovanardi aan het stuur. Meerdere testsessies zijn gepland alvorens de wagen officieel aan het publiek zal worden voorgesteld.

Nadat het nieuwe Belgische team, Guess Racing Europe, zijn zinnen gezet heeft op de 24 uren van Le Mans, weet het Franse Auto Hebdo dat er nu een tweede Belgische equipe is die hetzelfde project ambieert. Het gaat om het alom gekende Kronos Racing dat een heuse Aston Martin LMP1 heeft aangekocht. Kronos, nu vooral bekend als rally preparateur, begon ooit zijn carrière op het circuit, denk maar aan de Peugeot's in de 24 uren van Francorchamps eind jaren negentig. Voor het ogenblik mikt men enkel op de 24 uren van Le Mans, maar een deelname aan andere races is mogelijk, indien extra budget wordt gevonden. Vooreerst moet men nog wel een invitatie voor de race verkrijgen. Enkel Vanina Ickx werd als rijder aangekondigd. Het Franse team Pegasus, verleden jaar aanwezig in het LMS kampioenschap met een oude Courage, zet dezelfde wagen weer in het LMS kampioenschap in, maar nu met een Honda motor ingebouwd. Daarnaast zal het team ook een Formule Le Mans op de baan brengen. Voor de toekomst hoopt het team met een volledig elektrisch aangedreven prototype naar Le Mans te komen.

Onze Noorderbuur Nicky Pastorelli heeft een zitje bemachtigd in het ALMS. Hij zal een Lamborghini GT2 delen met de Duitser Dominik Schwager.

Stéphane Ratel tezamen met de lokale Russische promotor hebben het nieuwe circuit van Smolensk voorgesteld. Het nieuwe circuit, dat 3,362 kilometer lang is werd ontworpen, hoe kan het ook anders, door Hermann Tilke. De Smolenskring ligt 300 kilometer ten westen van Moskou en telt 13 bochten. Dit jaar nog zal er een manche van het FIA GT3 gereden worden, maar voor volgend jaar staat het WK FIA GT1 al op het programma.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 19 januari 2011 om 07:00


Andere publicaties op Racingworld.be...