Kortnieuws met onder meer Porsche, Jaguar en Corvette

Eerder deze week meldden wij al in ons artikel over de deelnemerslijst van de ILMC dat Porsche slechts minimaal aanwezig is. We zien slechts één 997 GT3-RSR en dan nog in de GTE-Am klasse voor wagens van minstens één jaar oud. De wagen wordt ingezet door Proton Competition en heeft officieel Porsche rijder Richard Lietz als één van de piloten. Gelukkig is de situatie iets beter in de Le Mans Series, waar Porsche na ProSpeed (1 wagen met Goossens/Holzer) nu ook het IMSA Performance Matmut team een officieel statuut gegeven heeft. In GTE-Pro zet het team één wagen in voor de twee officiële rijders Patrick Pilet en Wolf Henzler. Een tweede, ouder model, is ook ingeschreven, maar in GTE-Am, voor Raymond Narac en Nicolas Armindo. Daar tegenover staat dan weer wel dat het IMSA team zich volledig moet concentreren op het LMS programma, plus Le Mans en zijn nevenactiviteiten in het GT Open kampioenschap moet stoppen.

Betreffende de 24 uren van Le Mans is ProSpeed het enige geselecteerde Belgisch team en gelukkig koos Marc Goossens dit jaar voor het team. De aandachtige lezer zal immers opgemerkt hebben dat er op de inschrijvingslijst geen spoor te bespeuren valt van de RSR Jaguar XKR GT, de wagen waarmee Marc verleden jaar nog deelnam. Het selectiecomité weerhield geen van beide wagens na de povere resultaten van verleden jaar.

In Sebring zijn de wintertests begonnen ter voorbereiding van de 12 uren, de eerste manche van het ILMC kampioenschap. De organisatoren hebben er hun deelnemerslijst voor deze editie bekend gemaakt en met 59 ingeschreven wagens mogen we spreken van een succes. We tellen 14 LMP1, 5 LMP2, 7 LMPC , 25 GT en 8 GT-Cup wagens.

In het Brits GT kampioenschap verwelkomen we dan weer de deelname van een Corvette GT3. De wagen wordt ingezet door Speedworks Motorsport voor Piers Johnson and Ron Johnson.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 11 februari 2011 om 07:04


Andere publicaties op Racingworld.be...