Kortnieuws Belcar en BTCS + Bert Longin met Mercedes in Blancpain Endurance Series

De relatieve stilte rondom onze nationale kampioenschappen Belcar en BTCS lijkt stilletjesaan te worden doorbroken. Eerder deze week werden er reglementen beschikbaar gemaakt en daarnaast kondigden enkele rijders en teams ook hun line-up's aan. Vooreerst kwam er de aankondiging van Mr. Stand 21 Steve Vanbellingen. De Leuvenaar verkiest in 2011, na het opdoeken van KS Motorsport vorig seizoen, een programma in de BTCS met daarnaast eveneens een deelname aan de 24 Hours of Zolder. Vanbellingen stapt in op een BMW 3-serie uit de stal van Qvick Motors, waarmee hij samen met teameigenaar Eric Qvick zal uitkomen in de T3-klasse.

Meer nieuws over de T3-klasse van de Belgian Touring Car Series kwam er uit het kamp van W Racing Team. Het kampioenenteam uit de Belcar strikte niemand minder dan Koen Wauters om een Volkswagen Scirocco te bemannen. Teamgenoot van de Clouseau-frontman wordt de jonge Waal Ronnie Latinne.

Tot slot arriveerde ons ook nieuws uit Duitsland, waar BMW-team Packeisen Motorsport een BMW M3 E92 V8 wil inschrijven in zowel de Belcar als het BTCS kampioenschap. Rijders van dienst worden naar eigen zeggen de Nederlander Ton van Schijndel en de Duitse teameigenaar Ulli Packeisen. Het team was eerder een kwarteeuw aan de slag in het VLN Langstreckenmeisterschaft op de Nürbugring.

Mike Hezemans en Bert Longin betwisten samen met Vincent Radermecker het nieuwe Europese GT-kampioenschap aan het stuur van een gloednieuwe Mercedes SLS. "We zijn geen onbekenden voor elkaar, want we reden al jaren samen in de FIA GT", legt Longin uit.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op zaterdag 05 maart 2011 om 23:59


Andere publicaties op Racingworld.be...