De perspresentatie van SRO samengevat - Antoine Leclerc naar Belgian Racing

Gisteren stelde, een zoals steeds optimistisch gezinde, Stéphane Ratel in Parijs de internationale SRO GT kampioenschappen voor aan de pers. Het gaat dan over het FIA GT1 kampioenschap, het FIA GT3 kampioenschap, de European GT4 cup en de Blancpain Endurance Series. Er waren nauwelijks GT1 wagens te zien aan het Hôtel des Invalides (what's in a name), deze waren al vertrokken richting Abu Dhabi werd er gemeld. Nochtans niet allemaal, want net vandaag reden er op Zolder twee Nissan GT-R's rond. Op deze test waren, naast de aangekondigde rijders, ook twee rijders aanwezig waarvan de namen nog niet vernoemd waren door het team, namelijk Jamie Campbell-Walter en David Brabham. Zij zullen het vierde Nissan team vormen naast Krumm/Luhr, Dumbreck/Westbrook en Zonta/Bernoldi. Verder meldde Ratel dat er 16 wagens ingeschreven zijn voor het huidige GT1 kampioenschap (4 Ford's, 4 Lamborghini's, 4 Nissan's en 4 Aston Martin's), maar dat hij vrij zeker was dat Corvette daar nog zou bijkomen. Voor volgend jaar komt er een nieuw reglement, zei hij verder, waarvoor wel 15 merken (waaronder Mercedes, Ferrari en McLaren) een wagen ter beschikking hebben. Dan moet er echter wel snel een definitief reglement komen en moeten die merken ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn, wil men niet in 2012 nog eens een met overgangsjaar te maken hebben.

Vandaag maakte Belgian Racing overigens bekend dat de kampioen uit de Franse GT van 2008, Antoine Leclerc, voor het team zal uitkomen in het WK GT1. De Fransman zal de GT1 Ford voor het eerst aan de tand kunnen voelen tijdens een testsessie in Abu Dhabi, de woensdag voor de eerste meeting aldaar.

Terug naar de speech van Ratel; ook het FIA GT3 kampioenschap zou een goed jaar kennen met een dertigtal deelnemers, met ondermeer ProSpeed en WRT, aldus Ratel. Twee nieuwe modellen zullen hun intrede doen, namelijk de Mercedes SLS en de Ferrari F458. Om het zes races tellende kampioenschap aantrekkelijker te maken, looft men een prijs van 150 000 Euro en 40 sets Michelin banden uit aan de kampioen, die hem moet toelaten over te stappen naar de GT1 in 2012. Team Heyco kondigde aan één van de teams te zijn welke aan de start verschijnt met twee Mercedes SLS's.

Iedereen is het over eens, de Blancpain Endurance Series, is het succesnummer van het jaar. De terugkeer naar een endurance formule wordt dus duidelijk gesmaakt bij de teams. Ratel meldde dat er 30 teams met 46 wagens voor het ganse seizoen ingeschreven hebben en dat er daarnaast nog 27 auto's zich voor één race, voornamelijk de 24 uren van Francorchamps, aangeboden hebben. Mercedes, McLaren, Nissan, Ferrari, Aston Martin, Audi, Corvette, BMW, Ford, Lamborghini, Porsche, Ginetta en Maserati zijn de merken die er aan de start zullen staan. Een lijst van de deelnemende teams en wagens werd vrijgegeven, maar we hebben besloten die niet te plaatsen, gezien deze nog zeer voorlopig is en soms andere informatie bevat dan door de betreffende teams werd vrijgegeven.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op donderdag 10 maart 2011 om 23:22


Andere publicaties op Racingworld.be...