Kortnieuws met ILMC, LMS, FIA GT1 en Frans GT

Dit weekend worden de 12 uren van Sebring, de eerste manche van de ILMC, verreden. Er doen 163 rijders mee, verdeeld over 56 wagens. De meeste deelnemers komen uit de Verenigde Staten (57), maar met respectievelijk 26, 22 en 16 rijders zijn Frankrijk, Duitsland en Engeland de best vertegenwoordigde Europese landen. Van de vast ingeschreven teams voor gans het seizoen ontbreken er echter twee; in de eerste plaats Aston Martin Racing en verder Hope Racing (Oreca LMP1). Beide teams maken hun debuut bij de 1000 km van Spa. Vandaag (woensdag) kwamen de wagens op de baan voor een eerste testsessie en niet verwonderlijk zette een Peugeot 908 (Montagny/Sarrazin/Lamy) de snelste tijd neer, in 1'47"678. Audi bleef echter met de "oude" R15 TDI niet ver achter en Dumas/Bernhard/Rockenfeller eindigden met een 1'48"025 op de tweede plaats. Zelfs de "benzine" HPD ARX-01e kwam goed mee en haalde de derde tijd voor de andere diesel wagens. In de LMP2 klasse was de ORECA-Nissan Signatech van Mailleux/Ordoñez/Ayari veruit de snelste met 1'56"590, meer dan 3 seconden sneller dan de tweede, de Lola-Honda Level 5 van Bouchut/Barbosa/Tucker. Ook bij de GT's bleef het spannend tot het einde en de BMW M3 van Auberlen/Farfus/Werner (2'01"911) haalde het nipt voor de Flying Lizard Porsche van Bergmeister/Long/Lieb met één tiende van een seconde. In de GT-Am was de Ferrari F430 van Krohn Racing de snelste. Opmerkelijk was ook dat de snelste FLM (Formule Le Mans) wagens, dankzij hun V8 motor, sneller zijn dan de LMP2's.

We kennen nu ook de teammaat van Rob Bell voor de Le Mans Series. Hij zal het stuur van de JWW Motorsport Ferrari F458 delen met de snelle Brit James Walker. Walker was ooit Brits Formule Ford kampioen en reed later in de Formule 3, World Series Renault (2 overwinningen) en de Superleague Formule.

In de eerste GT1 race van het seizoen in Abu Dhabi, zal Peter Kox aan het stuur zitten van een Lamborghini Murciélago LP 670 R-SV van het Swiss Racing Team. De Nederlander, al jaren vaste en test rijder bij Reiter, zal de wagen nummer 5 delen met Karl Wendlinger.

Het Franse Graff Racing, dat twee nieuwe Mercedes SLS GT3's heeft aangekocht, heeft dan uiteindelijk toch besloten om de wagens in te schrijven in het Franse GT kampioenschap. De ex-Formule 1 rijder, Olivier Panis, bestuurt de eerste wagen tezamen met Eric Debard. Renaud Derlot en Gérard Tonelli vormen team op de tweede wagen.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 14 maart 2011 om 22:35


Andere publicaties op Racingworld.be...