Curitiba: Race 2: Chevrolet alweer top - Tom Coronel mooi tweede! (+ Video)

Menu die, dankzij de diskwalificatie van Barth (wegens negeren van een rood licht tijdens de kwalificaties), vanop pole positie mag vertrekken in race 2, geeft een mooie kans uit handen en verliest bij de start al onmiddellijk twee plaatsen aan Coronel en Nykjaer. Ook Nykjaer moet al snel lossen en het is de SEAT van Tarquini die achter de Nederlander het kwartet Chevrolet's ophoudt. De Italiaan in de SEAT moet zijn collega's echter één voor één laten passeren en zo krijgen we vier Cruze's die in de achtervolging op de BMW van Tom Coronel gaan.

Onze Noorderbuur kan enkele ronden standhouden, mede door een gele vlag situatie op het einde van de rechte lijn, maar wordt weliswaar met veel duw en trekwerk in de tiende ronde door Alain Menu ingehaald. Ook teamgenoten Menu en Huff vechten onderling een duel uit voor de derde plaats. Poulsen en Nykjaer komen met elkaar in aanraking en moeten beide de race staken in de zandbak; iets wat ook de van op de laatste rij gestarte Barth overkwam in zijn SEAT. Tom Coronel dringt in de laatste ronde nog hard aan bij Alain Menu, maar de Zwitser maakt ondanks zijn slechte start geen fout meer en wint race 2 voor Chevrolet. Alain Menu, die na de race zichtbaar aangedaan was, liet weten dat hij deze overwinning aan zijn overleden vader opdraagt. Coronel wordt knap derde en Muller, Huff en Bueno maken de top vijf vol.

Er werden dit weekend overigens heel wat straffen uitgedeeld waardoor de FIA de rekening al aardig wist te spijzen. Vooral Sunred Engeneering moest de betaalkaart bovenhalen, wat een wrange nasmaak laat als je weet dat de SEAT's op het circuit ook al het onderspit moesten delven. Het wordt voor hen uitkijken naar het tweede deel van het seizoen wanneer ook zij naar de nieuwe 'global' 1.6 turbo motoren overstappen.

De volgende manche wordt op 24 april in Zolder gehouden, See you there....

Uitslag race 2
1. Menu - Chevrolet Cruze
2. Coronel - BMW 320 TC
3. Muller - Chevrolet Cruze
4. Huff - Chevrolet Cruze
5. Bueno - Chevrolet Cruze
6. Tarquini - SEAT Leon TDI
7. Monteiro - SEAT Leon TDI
8. Villa - BMW 320 TC



   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 20 maart 2011 om 18:36


Andere publicaties op Racingworld.be...