Deelnemers eerste manches FIA GT1 & LMS + programma van Maxime Martin

Aston Martin DBRS9Op minder dan een week van de start van het GT1 seizoen heeft de FIA de deelnemerslijst voor Abu Dhabi vrij gegeven. Was er vorige week nog enige verbazing over de aanwezigheid van vier Corvettes op de inschrijvingslijst, dan blijven er nu nog twee over voor komend weekend. Eén voor DKR en één voor Exim Bank Team China/SRT. Bij SRT was al een tijd geleden aangekondigd dat het Nederlandse duo Hezemans/Catsburg de eerste, en nu dus enige, wagen zou besturen. Bij DKR circuleerden verleden week de namen van de Fransman Michaël Rossi (ex SEAT Leon Supercopa) en de Braziliaan Jaime Camara (ex IndyCar). Vandaag echter geen spoor meer van deze twee rijders op de deelnemerslijst, echter vond men nu naast enige DKR wagen de namen van de Fransen Laurent Cazenave en Jean-Claude Police. Deze rijders zijn geen onbekenden bij DKR, beiden reden al samen voor het team in het Franse GT kampioenschap. De overgebleven plaats bij Swiss Racing Team is ondertussen ingenomen door de Jiri Janak. De Tsjech, tot nu voornamelijk in eigen land actief, zal het stuur van de Lamborghini delen met Max Nilsson. Blijven er nog twee stoeltjes vrij bij Belgian Racing naast Martin Matzke en Antoine Leclerc. Vanina Ickx is wel afgereisd naar Abu Dhabi om een test te doen met de Ford ter voorbereiding van de manche in Zolder. Het is dus best mogelijk dat ze ook deelneemt aan de race.

De organisatie van het LMS kampioenschap heeft dan weer een voorlopige deelnemerslijst gepubliceerd voor de eerste manche in veertien dagen op Paul Ricard. Er staan 39 wagens verdeeld over de vier categorieën. Bij de LMP1 vindt men de favorieten voor de overwinning, de twee Rebellion Lola's, de Pescarolo, de Quifel-ASM Zytek en natuurlijk ook de nieuwe Aston Martin AMR-One, die zijn eerste race zal betwisten. Wat we mogen verwachten van het Belgische Guess Racing en de hybride Mik Corse Zytek blijft voorlopig een raadsel, als de wagens al effectief aan de start verschijnen. Tien wagens zijn er in de LMP2 categorie, waar de drie ORECA's starten als grote favorieten. Ook het Boutsen Energy Racing zet een wagen van het Franse merk in, de andere teams zijn TDS en Race Performance. Tegenstand moet er komen van Strakka en RML, beiden met een HPD ARX-01d. Verder Lola's, een Courage, een Zytek en een Norma. Met 17 deelnemers verdeeld over GTE-Pro en GTE-Am is de GTE categorie het best vertegenwoordigd. Vijf Ferrari F458's tegen vier Porsche's met twee Aston Martin Vantage's als outsider, dat is de affiche bij de GTE-Pro. Ferrari (4) en Porsche (2) verdelen onder elkaar alle plaatsen in de GTE-Am klasse. Blijven er nog vijf Formule Le Mans wagens over.

Maxime Martin zou normaal voor Marc VDS Racing en het GT1 kampioenschap en het FIA GT3 kampioenschap en de Blancpain Endurance series rijden op een Ford GT. VDS Racing besliste echter om vier wagens te runnen in het GT1 kampioenschap en besloot daarom het FIA GT3 te laten vallen. Maxime had zijn teammaat sinds twee jaar in dat kampioenschap, de Fransman Gaël Lesoudier, echter beloofd met hem het kampioenschap te rijden. Na het wegvallen van de Ford vond de Fransman echter een stuur op de Aston Martin DBRS9 van LMP Motorsport en vroeg onze landgenoot hem te vergezellen. Wie denkt dat Maxime met deze drie kampioenschappen een vol programma heeft, vergist zich echter. Buiten het bovenvermelde programma zien we hem ook enkele malen aan het werk in het Franse GT kampioenschap op een Lamborghini Gallardo samen met Jean-Claude Lagniez. Eenentwintig raceweekends staan er op Maxime's kalender dit jaar!


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 21 maart 2011 om 23:01


Andere publicaties op Racingworld.be...