GT1: Abu Dhabi: Hoe een wedstrijd winnen of verliezen in de pitlane (+ Video)

De wedstrijden uit de eerste meeting van het WK GT1 2011 bleken een waar spektakel te zijn. De winnaars waren telkenmale moeilijk te voorspellen, niet in het minst omdat inhalen op de piste niet meteen een sinecure bleek. Bijgevolg zagen we, bijvoorbeeld in de championship race, dat de kantelmomenten in de wedstrijd veelal te maken hadden met lekke banden, incidenten of actie in de pits. In een competitieve serie als de FIA GT1 blijkt degelijk pitswerk van onmiskenbare waarde; het belang van een goed geolied team kwam ook afgelopen weekend wederom op het voorfront te staan. Racingworld.be zocht twee video's van hoe het wel en hoe het niet hoort...

Eerst en vooral is er de knalpitstop van het Hexis AMR team. De Franse equipe bracht dankzij schitterend werk in de pitstraat de Aston Martin van Piccione/Dusseldorp naar de koppositie in de wedstrijd.



Hoe slim Aston Martin de overwinning greep, hoe dom Nissan en Ford de overwinning lieten schieten. De bolides van Zonta/Bernoldi en Martin/Makowiecki, op dat ogenblik koplopers in de wedstrijd, doken simultaan de pitstraat in en beide teams voerden ongeveer even snel hun bandenwissels uit. Bij het vertrekken slaagt Zonta er niet in zijn veiligheidsgordel degelijk vast te maken, terwijl Makowiecki in de flank van de Nissan knalt. Beide heren werden bedacht met een drive-through penalty en verloren alle kansen op de overwinning.



   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op zondag 27 maart 2011 om 10:00


Andere publicaties op Racingworld.be...