Welkom op onze vernieuwde website!

Racingworld.beRacingworld.be
De voltallige Racingworld.be crew heet jullie van harte welkom op onze vernieuwde website. Het afgelopen jaar hebben we hard aan de weg getimmerd om alle pagina's op Racingworld.be grondig te vernieuwen. Sinds de lancering van onze vorige website, daterend uit het begin van dit millennium, is er op het Internet heel wat veranderd en dus drong een likje verf hier en daar zich op. Het resultaat van alle vernieuwingen is een website met moderne look, die voldoet aan de huidige normen die een lezer mag verwachten. Van in het begin hadden wij tot doel onze lezers kwalitatief hoge en objectieve artikels te presenteren. Deze stelling geldt nog steeds, maar om ervoor te zorgen dat u het allerlaatste autosportnieuws in de beste omstandigheden kan volgen, hebben we ervoor geopteerd om zwaar te investeren in een verbeterde verslaggeving.
Bij ons vindt u niet enkel persberichten, maar voornamelijk eigen verslaggeving. Dankzij onze eigen redactie zijn wij in staat om zowel unieke als interessante nieuwfeiten en achtergrondinformatie aan te bieden. Ook de navigatie structuur van onze website is met een duidelijk doel voor ogen opgesteld. Om de leesbaarheid te verhogen hebben we bewust gekozen voor een iets groter lettertype en ook op andere vlakken is er flink gesleuteld aan de toegankelijkheid van de verschillende onderdelen op de website. Een andere vernieuwing is de komst van “teasers”, korte blokjes tekst, bovenaan op onze homepage. Deze teasers bevatten een korte introductie naar een bestaand artikel op de website waarvan de redactie vindt dat het de nodige extra aandacht verdient.

Naast een nieuwe website, hebben we ook onze redactie versterkt met Niels Vaeck en Vincent Wouters, om zodoende een breder draagvlak te hebben. Racingworld.be blijft zich concentreren op de circuit races en dan voornamelijk de GT en Toerisme klassen. We engageren ons dan ook om naast de FIA GT1 ook het FIA WTCC, de Blancpain Endurance Series en de ILMC/LMS te verslaan, zonder natuurlijk onze nationale kampioenschappen Belcar en BTCS uit het oog te verliezen. Belangrijke feiten en nieuwtjes uit andere series worden via kortnieuws onder de aandacht gebracht. De internationale prestaties van landgenoten werden en worden nog steeds nauwlettend gevolgd en met het debuut van Jérôme D'Ambrosio in de Formule 1, treffen we voor het eerst ook een breekpunt aan voor Racingworld.be. We gaan namelijk dit seizoen tevens de jonge Brusselaar volgen in zijn Formule 1 campagne bij Marussia Virgin Racing. Historisch gezien heeft Racingworld.be steeds gekozen om Formule 1 niet te volgen vanwege het reeds bestaande (over)aanbod aan F1 media en de lage mate waarin we überhaupt een toegevoegde waarde konden bieden. Met de komst van D'Ambrosio menen we daarin verandering te moeten brengen en onze jonge, ambitieuze piloot te volgen op zijn weg binnen de F1. Zo zal u op deze website regelmatig exclusief fotomateriaal aantreffen van F1 fotograaf Georges De Coster en zal onze aandacht dus vooral toegespitst worden op D'Ambrosio.

Vanzelfsprekend kan Racingworld.be niet blijven bestaan zonder de steun van partners. Ook daarom blijven we de mogelijkheid bieden om banners en logo’s van adverteerders op onze website te publiceren. We kiezen er bewust voor om deze vorm van publiciteit slechts in beperkte mate en op selecte plaatsen op de website toe te laten. Indien u geïnteresseerd bent, kan u ons steeds vrijblijvend contacteren; nogmaals: de plaatsen zijn beperkt!

Reeds jaren kunnen we rekenen op de steun van teams en piloten welke intekenen als partner van onze website. Komend seizoen gaan we de return naar deze partners uitbreiden. Wanneer u zich registreert als Racingworld.be partner, publiceren wij uw preview en review op de website, inclusief foto. Daarnaast plaatsen wij in de mate van het mogelijke het bericht extra in de kijker via de teasers op onze homepage. Indien u geïnteresseerd bent, nodigen wij u graag uit contact op te nemen met ons.

Om het allerlaatste nieuws zo snel mogelijk bij u te krijgen, springt Racingworld.be mee op de social media trein. De eerste stap is de oprichting van onze officiële Facebook pagina en ons Twitter account. Vanzelfsprekend kan u ook nog altijd terecht op de RSS feed.

Het staat buiten kijf dat elke vernieuwing hand in hand gaat met een zekere aanpassing. Graag horen we dan ook uw feedback, zowel positief als negatief. Ons contactformulier laat u toe onmiddellijk in contact te treden met de redactie en is dan ook de uitgelezen manier om ons uw vragen opmerkingen of suggesties kenbaar te maken.


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 01 april 2011 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...