Formule 3: Dubbel voor Prema Powerteam - Opnieuw moeilijke race voor Vanthoor

De derde en laatste race van het openingsweekend van de Formula 3 Euro Series eindigde met een Spaanse dubbeloverwinning. Op vijf ronden van het einde passeerde Daniel Juncadella, op spectaculaire wijze de leider in de wedstrijd, en tevens teamgenoot, Roberto Mehri op einde van de rechte lijn en stuurde zo zijn bolide naar de overwinning. Beide Spanjaarden komen uit voor het Prema Powerteam dat gebruik maakt van Mercedes motoren. De eer van Volkswagen werd gered door Marco Wittmann, die na een eenzame race derde werd in zijn Signature wagen.
Wederom bleek het een frustrerende race voor Laurens Vanthoor die opnieuw met bandenproblemen had af te rekenen. De Belg leek lange tijd op weg naar de vierde plaats, maar kon een aanstormende Nigel Melker niet afhouden en verloor zijn plaats aan de jonge Nederlander in de voorlaatste ronde. Melker, die op het einde steeds sneller ging, passeerde Vanthoor zonder moeite op het rechte stuk. Het is opvallend hoe de wagen van Vanthoor met het vorderen van de races steeds trager wordt, ongetwijfeld te wijten aan de slijtage van de banden. Dit jaar gebruikt men voor het eerst Kumho rubber, dat een specifieke afstelling van de wagen vraagt.

Noteren we nog dat Laurens, die gisteren vierde eindigde in de tweede race, teruggezet werd naar de zevende plaats wegens gevaarlijk rijden (zigzag rijden op het rechte stuk). Zeker is dat Laurens, die voor de titel gaat, met een vijfde, zevende en vierde plaats niet tevreden kan zijn over zijn weekend. Het is aan Signature om een tandje bij te steken om zo snel mogelijk de achterstand op de Mercedes-teams weg te werken, zo niet is de titel nu al zo goed als verloren.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 03 april 2011 om 12:05


Andere publicaties op Racingworld.be...