Goed gevuld seizoen voor de Belgian Audi Club en WRT

Met de Audi R8 LMS heeft de Belgian Audi Club de ideale wagen gevonden om de kleuren van het merk met de vier ringen op de omlopen te verdedigen. Na de nationale titels voor de duo’s Verbergt-Hemroulle in 2009 en Kumpen-Franchi in 2010, trekt de Club samen met het W Racing Team nu ook naar het buitenland.
Naast het verdedigen van de Belcar titel zullen WRT en de Belgian Audi Club ook deelnemen aan de Blancpain Endurance Series en het FIA GT3 kampioenschap. Met het behalen van de titel in België legde het W Racing Team al meteen de lat bijzonder hoog. Prestaties die niet onopgemerkt bleven en er mee voor zorgden dat de ploeg dit jaar Audi France zal vertegenwoordigen in de GT Tour met Stéphane Ortelli en David Halliday. Maar ook de banden met de Belgian Audi Club werden nog steviger aangehaald, in die mate dat het programma zich dit jaar niet zal beperken tot ons koninkrijk.

Twee wagens in de Blancpain Endurance Series en in de Total 24 Uren van Spa
Dat de Blancpain Endurance Series, het nieuwe internationale kampioenschap georganiseerd door Stéphane Ratel op heel wat interesse mag rekenen, mag duidelijk zijn. Het nu reeds indrukwekkende deelnemersveld zal ook twee Audi’s R8 LMS tellen die de Belgian Audi Club zullen vertegenwoordigen. Een eerste wagen wordt toevertrouwd aan een trio dat samen het hele seizoen zal afwerken en dus ook zal te zien zijn in de Total 24 Uren van Spa, het hoogtepunt van het seizoen. Bert Longin krijgt het gezelschap van de jonge Portugese belofte Filipe Albuquerque - winnaar van de Race of Champions 2010 - en de uiterst ervaren Monegask Stéphane Ortelli. "Afhankelijk van de wedstrijd zullen we voor de tweede Audi kunnen kiezen uit 5 piloten", legt Teammanager Vincent Vosse uit. "Voor de Belgische inbreng rekenen we op Greg Franchi. In de openingsmanche van het kampioenschap op 17 april in Monza kan hij alvast rekenen op de steun van Andrea Piccini en Marcel Fässler. Voor de Total 24 Uren van Spa kent hij ook reeds zijn ploegmaats; ex-DTM-kampioenen Timo Scheider en Mattias Ekström. De 24 Uren rijden we trouwens onder de vlag van Audi Sport Team WRT, maar met de deelnemersvergunning van de Belgian Audi Club."

Ide-Franchi in FIA-GT3
Maar het internationaal programma van het Belgian Audi Club Team WRT beperkt zich niet enkel tot de Belcar Endurance Series. We zagen hem tijdens de seizoensfinale vorig jaar in Zolder al een eerste maal aan het werk met de Audi R8 LMS en dit bleek zo’n succes dat de jonge belofte Enzo Ide nu het hele kampioenschap FIA-GT3 afwerkt. Net zoals in Zolder zal dit ook nu samen met Greg Franchi zijn. Kortom een Pro-Am duo - zoals het reglement voorschrijft - dat mikt op podiumplaatsen vanaf de eerste confrontatie in de Portugese Algarve op 8 mei.

Verbist-Ide en Longin-Maassen in de Belcar
Dit meer dan goed gevulde buitenlandse programma weerhoudt de Belgian Audi Club er echter niet van om ook op Belgische bodem aan te treden. Net als in 2010 tekenen er twee Audi’s R8 LMS present in de Belcar, het Belgisch kampioenschap voor GT-wagens. Dat Enzo Ide en François Verbist een R8 zullen delen is reeds langer bekend, maar ook Bert Longin had zijn zinnen gezet op een verlengd verblijf bij het Belgian Audi Club Team WRT. Uiteindelijk vond de Leuvenaar met de 'Belgische Nederlander' Xavier Maassen een meer dan geschikte ploegmaat. In tegenstelling tot het duo Ide-Verbist neemt het Belgisch-Nederlandse duo niet deel aan de 24 Uren van Zolder. Eerste wedstrijd, nu zondag in Zolder in het kader van het Werelkampioenschap FIA GT1. Het licht gaat op groen om 11.00u.

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op woensdag 06 april 2011 om 15:40


Andere publicaties op Racingworld.be...