Een overzicht van het nieuws uit het voorbije weekend

Alle aandacht was afgelopen weekend gericht op de eerste race van het LMS kampioenschap en op de prestaties van Laurens Vanthoor in de F3 Euro Series. Toch hadden daarbuiten nog andere races plaats. Racingworld.be maakt een overzicht...
Op de Nurburgring de eerste manche van het VLN kampioenschap verreden, een wedstrijd over 4 uren. Het werd een triomf voor Team Schnitzer BMW, dat na het inpalmen van de twee eerste plaatsen op de startgrid, ook de dubbel behaalde in de race. De wagen van Jörg Müller/Augusto Farfus/Uwe Alzen kwam als eerste over de lijn met 51 seconden voorsprong op de wagen van Andy Priaulx/Dirk Müller/Dirk Werner. De BMW’s ondervonden enige tegenstand in het eerste uur van de race, maar reden daarna langzaam weg van de concurrentie. Na de twee BMW’s vinden we op de volgende twee plaatsen een Mercedes SLS AMG GT3, met op de derde plaats onze Noorderbuur Jeroen Bleekemolen samen met de Duitsers Heyer, Jäger en Seyffarth gevolgd door Horn en Bert. Daarna volgen twee Porsche’s en nog een Mercedes en pas op de achtste plaats vinden we de eerste Audi R8 LMS (Haase/Simonsen/Bronzel). Het debuut van de spectaculaire Ferrari P4/5 Competizione viel dan weer tegen. Slechts gestart als negenentwintigste, gaf de wagen er na iets meer dan een uur al de brui aan, op het ogenblik bevond de wagen zich ergens midden in het peloton.

In het kader van de Le Mans Series op het circuit Paul Ricard werden ook de twee eerste races gereden van de Speed Euro Series, een klasse voor kleine prototypes uitgerust met een 2 liter Honda motor. De twee races werden gedomineerd door WF03’s van Warren Hughes/Jody Firth en Joey Foster/Nigel Moore. Op de derde plaats van de eerste race vinden we ondermeer Nigel Greensall op een Ligier. Eén van de smaakmakers van de races was oud Formule 1 piloot Alex Caffi. De tweede manche van dit kampioenschap zal plaats hebben in het kader van de 1000 km van Spa. Eveneens in het voorprogramma van deze race krijgen we twee races van de Radical European Masters, waar we bij de favorieten onze landgenoot Benjamin Bailly terugvinden. Bailly heeft na zijn verwijdering uit de RACB filičre zijn formule carričre even in de ijskast gezet, maar hoopt via goede resultaten met de Radical in de belangstelling te blijven.

Dat de Ferrari F458 een verkoopssucces is, zowel in GT2 als in GT3 wisten we al te melden. Daar komen nu nog eens twee exemplaren bij voor JMB Racing, dat zowel een GT2 als een GT3 zal inzetten in de International GT Open serie.

Audi Sport heeft zijn rijders voor het DTM kampioenschap bekendgemaakt het zijn:
Audi Sport Team Abt: Timo Scheider & Oliver Jarvis
Audi Sport Team Abt Sportsline: Mattias Ekström & Mike Rockenfeller
Audi Sport Team Phoenix: Martin Tomczyk & Rahel Frey
Audi Sport Team Rosberg: Filipe Albuquerque & Eduardo Mortara
Audi Sport Team Abt Junior: Miguel Molina

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 06 april 2011 om 22:17