Australië: Video: Jérôme D'Ambrosio verliest wiel bij eerste crash

Het beschadigde wiel van de MVR-02 van Jérôme D'AmbrosioHet beschadigde wiel van de MVR-02 van Jérôme D'Ambrosio
Onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio heeft tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Maleisië zijn wiel verloren in een ongeluk. De ophanging rechtsvooraan de MVR-02 begaf het tijdens het remmen na een probleem met een trekpen in de ophanging. D'Ambrosio eindigde tijdens de eerste vrije training op de 20e plaats, net na teamgenoot Timo Glock. Als gevolg van het ongeluk kwam Jérôme "Custard" D'Ambrosio niet meer aan de bak tijdens de sessie in de namiddag.
Mark Webber domineerde overigens de vrije training, verbaasde vriend en vijand en nam elke twijfel met betrekking tot zijn intrinsieke snelheid tenopzichte van teamgenoot Vettel weg door een chrono van 1:37.651s te klokken, goed anderhalve seconde sneller dan wie dan ook. Lewis Hamilton klokte de tweede tijd, voor een verrassende Michael Schumacher. Ook Vitaly Petrov kende overigens een probleem met het rubber aan zijn wagen, nadat hij bij een defect aan de ophanging of remschijf een klapband kreeg.

Tijdens de tweede vrije trainingsessie bleek Webber opnieuw de primus. De Australiër knaagde nog een kleine seconde af van zijn tijd uit de eerste sessie en klokte een 1:36.876, slechts een schamele vijf duizendste van een seconde beter dan Jenson Button.

De video van het ongeluk van Jérôme D'Ambrosio



   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op vrijdag 08 april 2011 om 18:29


Andere publicaties op Racingworld.be...