Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

Twee weken na de ongemeen spannende manches van het FIA GT1 World Championship, maakt Circuit Zolder zich alweer op voor een volgende afspraak en dat is de 2de manche van het FIA World Touring Car Championship. Ja, Circuit Zolder bevindt zich de laatste weken steeds meer op wereldniveau… Het is overigens al de tweede keer dat het FIA WTCC zijn tenten opslaat in de paddock van Circuit Zolder. Het WK voor Toerwagens wordt telkens betwist over twee zeer korte sprintjes, bumper-tegen-bumper strijden, met Chevrolet, BMW, Seat en dit jaar ook Volvo als smaakmakers.
Na enkele sporadische optredens, tekent Volvo dit jaar voltijds aanwezig in het FIA WTCC. Het is uittredend Zweeds kampioen Robert Dahlgren die onder de vlag van het Polestar Racing Team één Volvo C30 op de baan brengt.

“De mensen van Polestar kregen de volle medewerking van Volvo Car Corporation, maar de opdracht is duidelijk: 2011 staat in het teken van een testjaar en dus een optimale voorbereiding voor méér en beter in 2012,” stelt René Aerts Jr van Volvo Cars Belgium, de bezieler van de deelname van de… Volvo S60 in BTCS, over de terugkeer van de Zweedse constructeur op de internationale scène.

Het is niet de eerste keer dat Volvo deelneemt aan een WK voor Toerwagens. Alvorens het FIA WTCC in 2005 werd gelanceerd, was er even de FIA World Touring Car Cup, een jaarlijks treffen dat in 1995 voor de laatste keer werd georganiseerd op het Franse Paul Ricard-circuit. Via de deelname van de Volvo 850 “made by TWR” in het Britse BTCC kregen Rydell en Harvey toen een ticket voor de worldwide confrontatie in de FIA-tweeliter. En iedereen herinnert zich de successen van de Volvo 240 Turbo in het Europees kampioenschap – met de Zolderse EG Trophy vaak als sluitstuk - waarin Lindström en Brancatelli in 1985 voor Volvo de Europese kroon pakten.

Bij gebrek aan een Belgische vertegenwoordiger op de startgrid, zal heel wat aandacht gaan naar Nederlander Tom Coronel, die zich in de openingsmanches van het FIA WTCC op het Braziliaanse Curitiba opwierp als een té duchten sparringpartner van de gevestigde waarden. Coronel is wellicht niet de enige Noorderbuur die zal afzakken naar de Limburgse piste.

"Hetzelfde weekend als WTCC zijn er op Circuit Park Zandvoort de traditionele Kruidvat Gillette Paasraces." aldus Walter Goossens van Circuit Zolder. "In Zandvoort vinden er op zondag 24 april geen wedstrijden plaats. We dachten van de nood een deugd te maken en zijn tot een akkoord gekomen met onze vrienden van Circuit Park Zandvoort dat hun paddockticket geldig is voor FIA WTCC op zondag 24 april. Ook aan de WTCC-bezoekers is natuurlijk gedacht. Zij kunnen op hun beurt op Paasmaandag met hun paddockticket een bezoek brengen aan de Kruidvat Gillette Paasraces. Voor elke rechtgeaarde autosportfan is een toegangsbewijs het dubbele van de prijs waard! Let wel: het gaat enkel over paddocktickets."

Nog voor de fans is er een exclusieve pitwalk FIA WTCC van 10.45 uur tot 11.45 uur met handtekeningsessie in de pitlane! Tickets voor het FIA WTCC op Circuit Zolder zijn te bestellen via www.circuit-zolder.be. De voorverkoopprijs bedraagt € 25,00 voor een weekendticket. Aan de kassa bedraagt de toegangsprijs voor een weekendkaart € 35,00. Voor de Kruidvat Gillette Paasraces kost een paddockkaart € 30,00 in voorverkoop. Dit toegangsbewijs is geldig voor vrijdag, zaterdag én maandag. Tickets zijn te bestellen via de www.circuit-zandvoort.nl

Het menu van het Zolderse FIA WTCC omvat tevens de 2de manche van de Belcar Endurance – wie doet beter dan het winnende duo Goossens-Soulet? - , de spectaculaire Legend Cars en de nieuwe European Production Series, zeg maar een mix van de Seat Leon Supercup en andere gelijkwaardige Cup-auto’s.

FIA WTCC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 15 april 2011 om 14:21


Andere publicaties op Racingworld.be...