WTCC Zolder: Voorbeschouwing ProSpeed Competition

De leiders in het Belcar Endurance Championship, Marc Goossens en Maxime Soulet zien we komend weekend opnieuw aan het werk op Circuit Zolder, de omloop waar ze twee weken eerder met de CPL Trans Porsche 911 GT3-R de eerste zege van 2011 behaalden. Ditmaal is het WTCC, het WK voor toerwagens, de gastheer voor een race over twee uur. De kwaliteiten van de Porsche 911 GT3-R rijmen met de Limburgse omloop en dus zouden we het RoundUp duo opnieuw vooraan moeten zien...
Het Belcar Endurance Championship 2011 telt zes manches, waarvan één wedstrijd over 24 uur, waar dubbele punten te verdienen zijn. Alle resultaten komen in aanmerking voor het eindklassement, dus noch de rijders, noch de teams hebben recht op een uitschuiver indien ze voor de titel in aanmerking willen komen. Regelmaat is één van de hoofddoelstellingen van Marc Goossens en Maxime Soulet. Maar die regelmaat kan enkel maar lonend zijn, als ze met sterke resultaten gepaard gaat, zoals de zege twee weken geleden in de openingswedstrijd van het kampioenschap.

De sportieve visie : Rudi Penders (Team Manager)
- “Het is steeds belangrijk een kampioenschap op een hoge noot te beginnen en een zege is zo’n hoge noot. Succes is ook een element dat een team motiveert en de rijders winnen zo aan vertrouwen. De ingenieurs weten dan weer dat ze op de juiste piste zitten en onze nieuwe partners zoals Hozelock en Promolife.be weten dat hun samenwerking met ons zal lonen. Een goed begin is als een trein die zich in beweging zet, de richting blijft ongewijzigd en het doel is duidelijk.”

De technische visie : Marc Goossens (Rijder)
- “We zijn beter aan het seizoen begonnen dan de concurrentie en het is uiterst belangrijk om die inspanning nu aan te houden. We moeten ons nu nog extra toespitsen op de kwalificaties, waar de R8 en SLS zeer snel bleken. We gaan naar wat extra tienden op zoek om onze startpositie te verbeteren en ons bij de start niet te laten insluiten.”

De visie van de rijder : Maxime Soulet (Rijder)
- “We moeten ook verder onze sterke strategie verzorgen, want dat is een belangrijke bouwsteen in ons succes. Ons geheel is op Circuit Zolder bijzonder performant. We mogen vertrouwen hebben, maar moeten wel met de beide voeten op de grond blijven.”

De dubbele Europese kampioen, ProSpeed Competition behaalde de pilotentitel FIA GT2 in 2009 en de teamtitel FIA GT3 in 2010. Het team werd tot “Team of the Year” verkozen door de Royal Automobile Club of Belgium. Het programma van ProSpeed Competition 2011 : Le Mans Series, 24 Uur van Le Mans, FIA GT3 European Championship, 24 Uur van Spa en Belcar Endurance Championship.

ProSpeed Competition press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 18 april 2011 om 12:14


Andere publicaties op Racingworld.be...