Belgen in het buitenland: WRT, DVB, Eric Bruynoghe en Nicolas de Crem

Het gros van onze aandacht gaat dit weekend naar het circuit van Zolder, waar de tweede meeting van zowel het WTCC als de Belcar plaatsvindt. Alle informatie hierover kan u vanzelfsprekend lezen in andere artikels op onze website. Toch tekenen er op dit ogenblik ook Belgische teams en rijders elders in Europa present.
Zo zijn er twee teams die dit weekend deelnemen aan de Belcar race te Zolder eveneens actief in het buitenland. WRT komt ook uit in de tweede manche van de GT Tour, het Franse GT3 kampioenschap, met de gebruikelijke Audi France R8 LMS voor Ortelli/Hallyday. De wagen start op het circuit van Lédenon van op de tweede positie; de pole is voor de Graff Mercedes SLS van Eric Debard en Olivier Panis.

In Zandvoort vinden we dan weer DVB Racing terug, dat met een BMW M3 start in de eerste manche van het Dutch GT4 kampioenschap. De eerste van drie races had zaterdag al plaats en DVB rijder Christophe Legrand eindigde vijftiende op 23 deelnemers. Eric Bruynoghe finishte met de Porsche 997 van Speedlover twee plaatsen hoger. De race werd overigens gewonnen door Stefano D'Aste in een Lotus Evora; een wagen die echter uitkomt in de European GT4 Cup, dus niet in het Dutch GT4 (beide series rijden samen). Graag herinneren we u er nogmaals aan dat de twee volgende manches plaatshebben op maandag en dat u op vertoon van een ticket van de FIA WTCC te Circuit Zolder gratis binnen kan in Zandvoort.

In Le Mans heeft de testdag voor de 24 uren plaats. Dat de Kronos Aston Martin met Leinders/Martin/Ickx deelneemt, meldden we reeds eerder. Nu heeft ook Nicolas de Crem op het laatste moment nog een stuur gevonden op de Oreca FLM van Genoa Racing.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 24 april 2011 om 07:01


Andere publicaties op Racingworld.be...