Trophée de Bourgogne: Race 1: Radermecker/Van de Poele van start tot finish

Trophée de Bourgogne - Race 1Trophée de Bourgogne - Race 1
De Volvo S60 Silhouette won de eerste race van de Trophée de Bourgogne na van start tot finish aan de leiding gereden te hebben. Geen enkele wagen kon de Volvo, die ditmaal van pech gespaard bleef, bedreigen en de Zweedse bolide won dan ook makkelijk voor twee Delahaye Renault’s en de KIA. Echter, zoals eerder gemeld in hun persbericht, beschikt het Volvo Team nog steeds niet over de voorgeschreven smallere banden en reed de Volvo nog steeds op de bandenmaat van vorig jaar. De overwinning is dan ook onder voorbehoud.
De Volvo S60 start vanop polepositie en neemt een goede start zodat in de eerste ronde als leider voobij komt. Bij de start zijn er al problemen voor de Renault Mégane van Mondron, die te vroeg start en hiervoor een drive through krijgt. Eveneens pech voor de snelle SEAT WTCC van Pierre-Yves Rosoux, die te traag wegkomt en heel wat plaatsen verliest. De SEAT is vandaag echter de snelste T3 wagen en pakt al snel de verloren plaatsen terug. De BMW van Qvick/Vanbellingen kan ditmaal geen vuist maken doordat de wagen geplaagd wordt door versnellingsbak problemen.

Wanneer de eerste pitstops beginnen, rijdt de Volvo nog steeds aan de leiding. Ook na de pitstops behoudt de Zweedse silhouette de leiding, maar Philip Stéveny in de KIA is opgerukt naar de tweede plaats. De wagen krijgt echter een lekke band en moet terug de pits in. Stéveny perst er daarna alles uit en gaat nog de Jaguar en de SEAT WTCC, die opgerukt is naar de leiding in T3, voorbij.

De Volvo wint uiteindelijk voor de Renault’s van Mondron en Kelders. De KIA pakt uiteindelijk nog de vierde plaats en behoudt aldus de leidersplaats in het kampioenschap. Viron/Richard (Mégane) eindigen vijfde voor de eerste wagen in T3 de SEAT van Piron/Rosoux. De Twee Scirocco’s van WRT komen als tweede en derde binnen in de T3 klasse met Latinne/Wauters voor Smits-Choque. Qvick/Vanbellingen kunnen de schade beperken door nog als vierde te eindigen in hun klasse. De RACB zal nu moeten uitmaken of de overwinning van de Volvo bevestigd wordt.

Uitslag race 1
1. Radermecker-van de Poele (Volvo S60 Silhouette)
2. Lémeret-Mondron (Renault Mégane)
3. Bouvy-Kelders (Renault Mégane)
4. Stéveny-Lefort (KIA Pro-Ceed Silhouette)
5. Viron-Richard (Renault Mégane)
6. Piron-Rosoux (SEAT Leon), 1ste in klasse T3

Foto: Speedworld


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 30 april 2011 om 21:59


Andere publicaties op Racingworld.be...