Navarra: Zonder McLaren MP4-12C, maar met veel Belgen

De pitlane te NavarraDe pitlane te Navarra
Drieëndertig wagens staan er ingeschreven op de startlijst voor de tweede manche van de Blancpain Endurance Series, waaronder weer verschillende Belgische teams zoals WRT, Marc VDS Racing en GPR AMR. Een tegenvaller is dat het aangekondigde debuut van de McLaren MP4-12C, zoals u op deze site eerder al kon lezen, niet doorgaat. De wagen dient nog aangepast te worden aan bijkomende eisen van de FIA.
Iedereen keek er naar uit, de eerste race van de McLaren MP4-12C, de GT3 van de volgende generatie. Het feest gaat echter niet door; de wagen is nooit toegekomen in Navarra, maar wordt in de fabriek aangepast om te voldoen aan blijkbaar op het laatste moment door de FIA opgelegde eisen. Het Circuito de Navarra was overigens niet nieuw voor de bolide. Reeds eerder dit jaar werkte de nagelnieuwe GT3 een uitgebreid testprogramma af op de Spaanse omloop, nadat McLaren een basis set-up opstelde in de simulator te Woking. De rigoureusiteit waarmee de Britse troepen te werk gingen, maakt het uitstel dus zeker spijtig. Positief is dan weer dat het debuut van de wagen in de Blancpain Endurance Series nu moet plaatsvinden tijdens de 24 uren van Francorchamps, het topevenement op de nieuwe serie's kalender. CRS, het team dat de wagen runt, gaf aan het Britse Autosport toe geen tijdsdruk te kennen bij het bepalen van welke meeting in welk kampioenschap het competitiedebuut van de wagen mocht meemaken. "Er is geen haast om de wagen te tonen, dus er bestaat een mogelijkheid dat hij in actie zal komen in de British GT", licht teamchef Andrew Kirkaldy toe.

Het team Vita4One heeft dit weekend drie Ferrari F458’s in de pits staan, maar slechts twee wagens zullen deelnemen aan de wedstrijd. Het nieuwe exemplaar zou wel bij de 24 uren van Spa aan de start komen. Bij de rijders van Vita4One vinden we weer onze landgenoten Nico Verdonck en Louis Machiels. Bij Marc VDS Racing blijft de tweede Ford, zoals in Monza, in de pits staan wegens geen rijders. De andere wagen komt aan de start met het vaste trio Martin/Leinders/Palttala. Wel twee wagens zijn er bij WRT Audi, waar we aan de zijde van Bert Longin, Albuquerque en Ortelli weervinden. De tweede wagen wordt bestuurd door Greg Franchi, bijgestaan door het duo Piccini-Fässler. Bij GPR AMR stapt naast de Belgen Ludovic Sougnez en Eddy Renard, de Zwitser Jonathan Hirschi in. Het team zet eveneens zijn Vantage GT4 in voor twee Italiaanse piloten en de Belg Philippe "Brody" Broodcooren. Brody komt over van Level Racing, dat er ditmaal niet bij is. De race wordt zondagnamiddag gereden over 3 uren en wordt integraal uitgezonden op EXQI TV.

Foto: SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op vrijdag 20 mei 2011 om 22:05


Andere publicaties op Racingworld.be...