Kortnieuws met F3, FR-NEC, GT3: resultaten op zaterdag ochtend

De races volgen elkaar op, maar tonen maar geen beterschap in de prestaties van Laurens Vanthoor. We kunnen nu al spreken over een verloren seizoen voor de nochtans getalenteerde Belg. Deze morgen werd de eerste race van drie gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Laurens Vanthoor kwam er niet verder dan een zevende plaats, terwijl de rijders van het Prema Powerteam de race domineerden en voor een nieuwe dubbel zorgden. Roberto Mehri won voor Bruno Juncadella, terwijl Signature rijder Wittmann de laatste podium plaats wegkaapte.
In Assen heeft dit weekend in het kader van de Superleague Formula ook een manche van het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap plaats. Onze landgenoten Stoffel Vandoorne en Alessio Picariello verdedigen er de Belgische kleuren. In de eerste race, die deze morgen verreden werd, behaalde Picariello een prachtige podiumplaats door als derde over de lijn te komen, terwijl Vandoorne niet verder kwam dan de achtste plaats. Voor de tweede race zal Vandoorne starten van op de pole.

In Silverstone werd de startgrid voor de FIA GT3 race bepaald gedurende de kwalificatie deze morgen. Marcus Palttala zette een schitterende prestatie neer door zijn Fisher Ford GT naar de tweede tijd rijden achter de Ferrari F458 van Frederico Leo. Maxime Martin zal starten van op de 8ste plaats nadat hij gisteren nog de snelste was in de vrije trainingen. Bij Audi WRT was er een negende tijd voor Enzo Ide en een twaalfde voor Tobias Neuser. De ProSpeed Porsche’s kwamen er ook deze maal niet aan te pas en moesten zich tevreden stellen met een 18de en 20ste tijd. Bernard Delhez start op zij Aston Martin als 25ste. Er komen 27 wagens aan de start.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 04 juni 2011 om 12:35


Andere publicaties op Racingworld.be...