NEWSFLASH: Noodlot slaat alweer hard toe bij Audi! (+video) update

Bij het vallen van de nacht slaat het noodlot alweer toe voor Audi. Nadat Allan McNish al menig journaal wist te halen met zijn horror sortie, is dit immers de tweede monstercrash die eigenlijk niemand wil zien. Mike Rockenfeller die aan stuur van de #1 wagen zit, crasht na alweer een contact met een Ferrari. Bij een inhaal manoeuvre wordt de R18 aangetikt door de #71 GTE Ferrari van AF Corse.

Er werd ondertussen officieel gemeld dat Mike Rockenfeller op eigen kracht het wrak heeft verlaten en naar het medical center is gebracht voor een controle. Aanvankelijk zag het er niet goed uit, minuten lang heerste er een akelige stilte, en de schimmige beelden van een uitgebrande monocoque voorspelden niet veel goeds. Deze gebeurtenissen uit nog maar de eerste 9 uren van de race, doen meteen weer de discussie oplaaien over het bij momenten enorme snelheidsverschil tussen de verschillende klassen. Ook de nieuwe GTE-Am klasse krijgt kritiek van sommige piloten, het rijgedrag van de amateur zou voor heel wat extra risico's zorgen op de baan.

Na de eerste 70 minuten durende safety car procedure is er ook nu weer heel wat opruim- en herstellingswerk. Vermoedelijk zal niet voor middernacht de race terug worden vrij gegeven.

Update:
Gerustellende berichten bereiken ons vanuit Le Mans, Rockenfeller is bij bewust zijn en reageert goed op zijn omgeving. Hij wordt momenteel overgebracht naar het hospitaal waar hij verder zal onderzocht worden.

Update
Na 2 uur en 20 minuten achter de safetycar werd iets over één de wedstrijd terug vrij gegeven.
Enige tijd later werd door Audi medegedeeld dat Mike Rockenfeller het goed stelt, maar gedurende de nacht onder observatie zal blijven in het hospitaal.

Onboard en track beelden van de crash van Rockenfeller





   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in 24H du Mans
op zaterdag 11 juni 2011 om 22:45


Andere publicaties op Racingworld.be...