12H of Spa: Stand na 8 uur wedstrijd: Duel Renault-Volvo duurt voort.

Het duel tussen de Mégane #1 van Bouvy/Kelders/Horion en de Volvo S60 van Radermecker/van de Poele/Verdonck gaat nu al 8 uren door. De Renault en de Volvo bevinden zich nog steeds in dezelfde ronde. Zoals we eerder meldden was er een aanrijding tussen de twee overige Delahaye Renault's, waarbij de #2 de pits moest opzoeken en zo een podiumplaats in rook zag opgaan.
Terwijl de Mégane #1 al van het begin aan de leiding reed, bleef de Volvo echter steeds achter de uitlaat van de Renault hangen. Telkens als de Renault gaat pitten neemt de Volvo even de leiding over, waarna bij de stop van de Volvo de Renault zijn plaats terug inneemt. Het verschil tussen beide wagens is momenteel minder dan een minuut.

Eerder in de avond haakten de Mégane's #2 en #5 in elkaar, waardoor Lémeret moest binnenkomen en een mooi resultaat zag verloren gaan. De andere Renault kon zijn weg verder zetten en bevindt zich nu op de vierde plaats. Derde op vier ronden is de KIA Pro_Ceed, die wacht op de minste fout van de leiders om een plaatsje op te schuiven. Op de vijfde plaats liggen Qvick/Maes/Vanbellingen in hun BMW, het is de enige T3 die nog met de kopgroep meedoet. De rechtstreekse concurrenten van de BMW, de Mazda3, de Scirocco's en deSEAT WTCC kregen allen met mechanische pech af te rekenen en zijn ver teruggeslagen. De tweede T3 is de Deense Caramba Team BMW op de negende plaats. De Audi A4 Silhouette van Dubois/Maillet/De Keyser bezet de zesde plaats. Een mooie voorlopige zevende plaats is er voor de Solution F S2 van zoon van de Poele met Nelissen Grade en Vandenabeele. De diesel BMW van Ward Sluys schuift langzaam naar voren en is reeds achtste. Leonard en Lamy voeren het Supercopa klassement aan en liggen tiende algemeen.


Foto: Tim De Keukelaere


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 18 juni 2011 om 22:48


Andere publicaties op Racingworld.be...